Problem z wyświetlaniem ikonek na stronie

0

Witam. Na swojej stronie posiadam tabelę na której wyświetlone są statystyki użytkowników z jakich krajów pochodzą. Przy nazwach poszczególnych krajów wyświetlają się ikonki z grafiką flag.
Problem w tym, że część użytkowników podczas rejestracji na stronę nie zaznaczyła z jakiego kraju pochodzi i zamiast flagi nic się nie wyświetla .
Chciałbym zrobić tak, że jeśli ktoś nie wybrał kraju to w miejscu wyświetlania flagi pojawia się np napis "-----".

Kod wygląda tak:

<td class=colhead>Ranga</td>
<td class=colhead align=left>Kraje</td>
<td class=colhead align=right><?=$what?></td>
</tr>
<?
  	$num = 0;
		while ($a = mysql_fetch_assoc($res))
		{
	    ++$num;
	    if ($what == "Użytkowników")
	      $value = number_format($a["num"]);
	    elseif ($what == "Wysłano")
	      $value = mksize($a["ul"]);
	    elseif ($what == "Średnia")
	    	$value = mksize($a["ul_avg"]);
 	    elseif ($what == "Ratio")
 	    	$value = number_format($a["r"],2);
	    print("<tr><td align=center>$num</td><td align=left><table border=0 class=main cellspacing=0 cellpadding=0><tr><td class=embedded>".
	      "<img align=center src=/pic/flag/$a[flagpic]></td><td class=embedded style='padding-left: 5px'><b>$a[name]</b></td>".
	      "</tr></table></td><td align=right>$value</td></tr>\n");
	  }
    end_table();
    end_frame();
  }

Prosił bym o pomoc w jego edycji by to działało jak napisałem.

0

To zależy od tego co dokładnie znajduje się w $a[flagpic]? null? Pusty string? Index w ogóle nie istnieje?

Możesz użyć var_dump() żeby to sprawdzić

0

Z góry przepraszam za niewiedzę.
$a[flagpic] odpowiedzialne jest za wyświetlanie ikonek flag w tej tabeli i owszem wyświetla je jeżeli oczywiście użytkownik w swoim profilu zaznaczył z którego kraju pochodzi(flagę).
Jeśli nie zaznaczył to zamiast flagi wyświetlane jest coś takiego:
[url=https://ifotos.pl/z/qaqwhhw/][img]https://s6.ifotos.pl/mini/1PNG_qaqwhhw.png[/img][/url]
Po kliknięciu na to "pokaż obraz" wyświetla się takie coś w przeglądarce:
[url=https://ifotos.pl/z/qaqwhhs/][img]https://s6.ifotos.pl/mini/2PNG_qaqwhhs.png[/img][/url]
Gdzie jeśli by miał zaznaczoną flagę w swoim profilu to po pic/flag/ była by nazwa państwa
Więc chyba puste.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1