Problem : Uncaught Error: Call to undefined function query() in C:\xampp\htdocs\rest_api_spot\Users.php: 26

0
<?php class Database{ private $host; private $db_name; private $username; private $password; public $conn; // get the database connection public function connect(){ $this->host = "localhost"; $this->db_name = "spot"; $this->username = "root"; $this-> password = ""; $this->conn = new mysqli($this->host, $this->username, $this->password, $this->db_name); if($this->conn->connect_errno){ print_r($this->conn->connect_error); exit; }else{ return $this->conn; } } } ?> <?php class Users{ public $email; public $encrypted_password; public $username; public $age; public $place_of_residence; public $name_passion; public $picture_passion; public $id_user; private $conn; private $users; private $user_passjion; public function __construct($db) { $this->conn = $db; $this->users = "users"; $this->users = "user_passjion"; } public function create_user(){ $user_query = "INSERT INTO".$this->users."SET email = ?, encrypted_password = ?, username = ? "; $user_obj = $this->conn->prepare($user_query); $user_obj ->bind_param("sss", $this->email, $this->encrypted_password, $this->username); if($user_obj->execute()){ return true; } return false; } } ?>

CZY MOGŁBY KTOS MI POMÓC NA CZYM POLEGA TEN BŁĄD. Drugi dzien sie mecze i niestety nadal to samo??

1

Używając Caps Lock krzyczysz na osoby, które to czytają, co może je zniechęcić.
Komunikat mówi jasno i wskazuje linijkę, gdzie jest błąd. Co masz w tej linijce?

0
jurek1980 napisał(a):

Używając Caps Lock krzyczysz na osoby, które to czytają, co może je zniechęcić.
Komunikat mówi jasno i wskazuje linijkę, gdzie jest błąd. Co masz w tej linijce?

klasa User(). Błąd pojawia się gdy chce wywolac zapytanie. : $user_obj = $this->conn->prepare($user_query);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1