Wylogowywanie się

Odpowiedz Nowy wątek
2018-11-11 17:12
0

Witam zrobiłem wylogowywanie się ze strony i działa tylko , że jest jeden problem. Jeżeli jesteśmy już zalogowani na stronie to jakby cała strona jest odnośnikiem do wylogowania się i przez to mam wszystko podkreślone na stronie(tylko jeżeli jesteśmy zalogowani).
Wylogowywanie się:

<?php
session_start();

$_SESSION = array();

session_destroy();

header("Location: index.php");
exit;
?>

SKRYPT LOGOWANIA

<?php 
    session_start();

    $conn = mysqli_connect("localhost","root","","projekt") or die ("Brak połączenia");

    if(isset($_POST['zaloguj'])){
        $login = $_POST['login'];
        $haslo = $_POST['haslo'];

        $sqlLog = "select login,haslo from uzytkownicy where login = '$login' and haslo = '$haslo'";
        if (mysqli_num_rows(mysqli_query($conn,$sqlLog)) > 0) {

        $_SESSION['zalogowany'] = true;
        $_SESSION['login'] = $login;

        }
        else {
            header("Location: index.php");
            echo "Złe dane";
        }
    }  
    mysqli_close($conn);

?>

tutaj przycisk do wylogowania się

<ul class="list-right">
            <li><h1>Witaj <?php echo $_POST['login']?>!</h1></li>
            <li><button class="log-out"><a href="logout.php">Log out</button></li>
        </ul>

Pozostało 580 znaków

2018-11-11 17:49

Zamknij </a> w linku do wylogowywania

O kurcze dzięki :D - Raloseq 2018-11-11 17:52
Korzystaj z jakiegoś IDE które wyłapie Ci takie błędy - Markuz 2018-11-11 17:54
A masz pomysł może jak zrobić kiedy wpiszemy złe dane wywala napis podałeś złe dane ? - Raloseq 2018-11-11 18:18
Mam, ale ogarniesz to sam :) - Markuz 2018-11-11 18:19
Spróbuje tylko że u mnie jest tak że formularz logowania do innego pliku od razu odsyła a jeżeli jest błąd to header() do głównego pliku wysyła a nie do pop-upu który mam na stronie. To bym musiał chyba ajax'a użyć do czegoś takiego. - Raloseq 2018-11-11 18:26

Pozostało 580 znaków

2018-11-11 18:45
1

Masz w załączniku, bo kiedyś się bawiłem czystym php, to nie jest jakiś cud, ale działa :)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0