Wyłączanie,wylogowywanie,uruchamianie ponowne

Odpowiedz Nowy wątek
2003-04-19 11:18

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Wiem że ten temat był wiele razy ale niemoge znaleźć o wyłączaniu , wylogowywaniu,uruchamianu ponownie kompa na xp.

Czy wie ktoś jak wyłączyć , wylogować,uruchomić ponownie kompa na xp w C++


Programuj nawet przez sen !!
Qbasic -> Turbo Pascal -> Delphi -> BCB i znowu Delphi

Pozostało 580 znaków

2003-04-19 11:32

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

w xp mozesz uruchomic sobie shutdown.exe z odpowiednimi parametrami np. za pomoca f. winexec. Uruchom sobie wiersz polecen wpisz shutdown/? i bedziesz miał liste parametrów.


"When the truth walks away,
everybody stays,
cause the truth about the world is that crime does pay" - The Offspring

Pozostało 580 znaków

2003-04-19 11:48

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Niewie ktoś dlaczego tu jest błąd :
WinExec(shutdown[-l]);
Komęca -l wylogowuje


Programuj nawet przez sen !!
Qbasic -> Turbo Pascal -> Delphi -> BCB i znowu Delphi

Pozostało 580 znaków

2003-04-19 17:45

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 1 rok temu

0

WinExec("shutdown -l");

może tak??


Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

Pozostało 580 znaków

2003-04-19 17:50

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 16 lat temu

0

Nie bo tak też <font color="red">prubowałem</span>


Programuj nawet przez sen !!
Qbasic -> Turbo Pascal -> Delphi -> BCB i znowu Delphi

Pozostało 580 znaków

2003-04-19 20:15

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 14 lat temu

0

WinExec("shutdown.exe -l",SW_HIDE);


"When the truth walks away,
everybody stays,
cause the truth about the world is that crime does pay" - The Offspring

Pozostało 580 znaków

Anonim
2003-04-21 21:13
Anonim
0

Jeśli się nie mylę to możesz wywolać funckję ExitWindowsEx z odpowiednimi argumentami.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0