Jaka może być przyczyna podwójnego nabijania w statystykach wyświetlanego banera przez iframe

0

Hej,
Zrobiłem generator do wyświetlania banerów.
I te banery są wyświetlane przez Iframe na innej stronie.

gdy wyświetli mi się na zewnętrznej stronie to w statystkach pokazuje wyświetlony baner plus mi naliczy mi jeszcze jakiś przypadkowy baner i z jednej odsłony banera nalicza mi 2 odsłony prawidłowy i przypadkowy

A jak wejdę bezpośrednio na link który pokazuje mi baner to mi wyświetlenie prawidłowo nalicza jako jedna odsłona.

I nie mam pojęcia o co w tym chodzi

Mam nadzieję że napisałem zrozumiale :)

0

Na pierwszy rzut oka wygląda na jakiś błąd w kodzie/logice. Czy masz opcję śledzenia tych requestówz banera? Używasz node.js? Jak śledzisz wyświetlone banery? Możesz też sprawdzić logi na serwerze. Może na coś wskażą, będziesz znał odstęp czasowy itd. Chyba, że już to zapisujesz gdzieś w systemie?

0

ja w ogóle jawa script nie używam w tym rozwiązaniu a przez php. Już znalazłem co mi robi problem i nabija mi dwa razy różne banery.
To plik jquery.js mi to powoduje i mam dwa wyjścia jedno to usunąć ten plik lub zabezpieczyć to przed tym jakoś.

Statystyki mi zapisuje w bazie sql z wykorzystaniem php. To jest mój autorski projekt. A co do js to dla mnie czarna magia :D. Dzięki za pytania dzięki twoim pytaniom doszedłem do tego.

Jeśli masz jakiś pomysł jak to rozwiązać to chętnie wysłucham :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1