[FLASH] linkowanie banera

0

Witam

Jak zrobic we flashu, by po kliknięciu banera kierowalo nas do jakiejs strony www?

0

Akcja Goto URL w Standardowych Akcjach bodajże.

0

wpisuje tak:

on (release)
{
getURL("http://www.strona.pl/","_blank");
}

i wyskakuje mi taki blad :

Error Scene=Scene 1, layer=!, frame=151:Line 1: Mouse events are permitted only for button instances
on (release)

Total ActionScript Errors: 1 Reported Errors: 1

0

No więc coś nie tak. Ta funkcja jest prawidłowa tylko źle wykombinowałeś z on (release).

0
Demonical Monk napisał(a)

No więc coś nie tak. Ta funkcja jest prawidłowa tylko źle wykombinowałeś z on (release).

tyle to wiem... dlatego prosze Was o pomoc...

0

Jest napisane że funkcję on(release) można przydzielać tylko przyciskom (button) a Ty pewnie masz (nic/movie clip/symbol).

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1