Jak to rozkodować na kod PHP, co to jest ?

Odpowiedz Nowy wątek
2016-09-24 19:35
0
Jak to rozkodować na kod PHP, co to jest ? Jakim proramem jest tutaj zamieniony kod PHP ?

Przykład:

?php //0035e
if(!extension_loaded('ionCube Loader')){$__oc=strtolower(substr(php_uname(),0,3));$__ln='/ioncube/ioncube_loader_'.$__oc.'_'.substr(phpversion(),0,3).(($__oc=='win')?'.dll':'.so');$__oid=$__id=realpath(ini_get('extension_dir'));$__here=dirname(__FILE__);if(strlen($__id)>1&&$__id[1]==':'){$__id=str_replace('\\','/',substr($__id,2));$__here=str_replace('\\','/',substr($__here,2));}$__rd=str_repeat('/..',substr_count($__id,'/')).$__here.'/';$__i=strlen($__rd);while($__i--){if($__rd[$__i]=='/'){$__lp=substr($__rd,0,$__i).$__ln;if(file_exists($__oid.$__lp)){$__ln=$__lp;break;}}}@dl($__ln);}else{die('The file '.__FILE__." is corrupted.\n");}if(function_exists('_il_exec')){return _il_exec();}echo('Site error: the file <b>'.__FILE__.'</b> requires the ionCube PHP Loader '.basename($__ln).' to be installed by the site administrator.');exit(199);
?>
4+oV536AL0YYLwqlhpl1AyHVTvpRuQhY3N/v1+M0+LjXlDhdsYSnnms+T+5qn4xqqMgcK8+vNe4m
cuWuuvkMSoBxsM+6Uelcn5XNHAn+ymvfodpLZty3w5PXawyZsN8xZgcasIMAh4773D1UwAYZAFJi
vSIPslh767DWbon5BVzw29VhKVGW6SMCinYrYJHAZ1QpFjcVnSKOpV55KvIZAqyx3+8iLnxXZW96
59/PDILB7tG+snREDtxHNGGKdagh6pf9cYH+6eMN/pq0PCen4/kApGb3zaDx7p06BpsyckEYdCdQ
edytowany 1x, ostatnio: matura, 2016-09-24 20:02

Pozostało 580 znaków

2016-09-24 19:38
1

Widzę, że dodatkowo podnosisz poprzeczkę. Wstaw kod w znaczniki code, bo inaczej forumowy silnik go rozjeżdża.


"Programs must be written for people to read, and only incidentally for machines to execute." - Abelson & Sussman, SICP, preface to the first edition
"Ci, co najbardziej pragną planować życie społeczne, gdyby im na to pozwolić, staliby się w najwyższym stopniu niebezpieczni i nietolerancyjni wobec planów życiowych innych ludzi. Często, tchnącego dobrocią i oddanego jakiejś sprawie idealistę, dzieli od fanatyka tylko mały krok."
Demokracja jest fajna, dopóki wygrywa twoja ulubiona partia.

Pozostało 580 znaków

2016-09-24 20:02
0

Już wstawiłem.

Pozostało 580 znaków

2016-09-24 20:17
adruab

http://www.ioncube.com/

Pozostało 580 znaków

2016-09-24 20:19
0

Miałem podobną sytuację z wykorzystaniem IonCube. Jest to rozwiązanie które pozwala szyfrować ( a'la kompilować ) kod PHP, aby nie był możliwy do odczytania przez śmiertelnika. Z tego co wiem, to nie jest możliwe "odkodowanie" takiego kodu.

Prostymi słowami, ktoś go zabezpieczył przed odczytaniem.

Kiedyś rozmawiałem z osobą zajmującą sie securyty, ona natomiast mówiła że odkodowanie jest możliwe :) - plx211 2016-09-24 20:30
Nie mówię że nie ;) Jednak chodziło mi bardziej o domowe sposoby :) - czubeka2 2016-09-24 20:40

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0