PHP, kod testowy.

Odpowiedz Nowy wątek
2019-01-07 14:09
Chory Wąż
1

Wiam. Czy ten kod nadaje się na github'a żeby zamieścić w cv? Dotychczas nie miałem czasu wrzucać projektów na gita (praca itp.), w domu głównie pisałem dla siebie, kodu z pracy nie mogę udostępniać :)))) więc jest jak jest.. Napisałem coś takiego dość szybko, żeby zapełnić konto.

https://github.com/SzareKont/test (jest to klon bez historii commit'ów, sam kod)

PS. nie bijcie :0.

Pozostało 580 znaków

2019-01-07 14:45
2

Gratulacje: wynalazłeś Laravela na nowo ;-]

Z punktu widzenia użytkownika / rekrutera Twoja aplikacja nie ma żadnych funkcjonalności, nic w niej nie można robić (wyświetlanie Wartosc $zmienna: nie jest jeszcze funkcjonalnością), więc równie dobrze mógłbyś naklepać to w Laraverze czy Symfony w dosłownie 10 minut - nie straciłbyś przynajmniej tyle czasu na designowanie własnego koła.

IMO nie baw się we własne frameworki (zwłaszcza na początku nauki - wbrew pozorom niesamowicie ciężko jest zaprojektować sensowny framework) - naucz się Symfony czy Laravela, klepnij jakiś ciekawy projekt (np. grę interactive fiction), a tego kodu lepiej nie podsyłaj - rekruterzy nie mają czasu na przeglądanie repozytoriów i zachwycanie się oo, tutaj jest wykorzystany wzorzec fasada, oo, tutaj mamy obserwator - no nieźle, nieźle. Brak screenshotów, brak opisu, brak funkcjonalności = równie dobrze mógłby ten projekt nie istnieć.

Na marginesie: nie musisz wrzucać komentarza do każdej metody - takie Wywolanie metody register na wszystkich zarejestrowanych rozszerzeniach jest przykładowo dłuższe i trudniejsze w zrozumieniu niż szybkie przeanalizowane tamtego foreach oczami i zrozumienie o co chodzi. Kod powinien być samo-dokumentujący się.


edytowany 5x, ostatnio: Patryk27, 2019-01-07 14:49

Pozostało 580 znaków

2019-01-07 15:02
Zdrowy Wąż
0

Zdaję sobie sprawę, że napisać dobry FW to kupa czasu. Napisałem ten projekt jako sztuka dla sztuki. Laravela znam, piszę w nim od 1.5 roku i wiem, że nie ma sensu pisać koła na nowo :). Chciałem się sprawdzić sam dla siebie, napisać w miarę czysty kod, szybko, żeby coś było. Więc stwierdziłem, że klepanie na szybko jakiegoś dodaj model do tabeli wyświetl widok będzie bez sensu :D :)

Na głównej jest wątek z moim CV, nie chciałem już tam pisać tylko zrobiłem nowy temat.

Pozostało 580 znaków

2019-01-07 15:04
Zdrowy Wąż
0

Ale dziękuję za cenne rady :).

Pozostało 580 znaków

2019-01-07 15:12
0

Jak masz skille to kwestia czasu w pracą więc nie masz się czego obawiać ;)


Pozostało 580 znaków

2019-01-07 16:53
Chory Wąż
0

To chyba to zostawię jako uzupełnienie do cv, przynajmniej jakiś tam zwiastun kodu jest. Jeszcze wrzucę jeden projekt do obczajki, ale to jak wrócę do domu.

PS. Czyste skarpety :D ten avatar i nick dobry :D.

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0