Anulowanie www z https

0

Cześć

próbuje z takiej konstrukcji url:

https://www.domain.com/dir?index.php=1

usunąć www z SSL, w htaccess, mam:

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+)
RewriteCond %{HTTPS}s/%1 ^(on(s)|offs)/(.+)
RewriteRule ^ https%2://%3%{REQUEST_URI} [L,R=301]

usuwa tylko https://wwwy wstawię https://www wówczas nie działa, zostaje, z google próbowałem też przykładu:

# remove www. (generic method with HTTPS support)
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.
RewriteCond %{HTTPS}s ^on(s)|off
RewriteCond http%1://%{HTTP_HOST} ^(https?://)(www\.)?(.+)$
RewriteRule ^ %1%3%{REQUEST_URI} [R,L]

Nic z tego, co z tym zrobić ?

0
 
RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www. [NC]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ![0-9]$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%{HTTP_HOST}/$1 [L,R=301]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Proszę spróbować ...

0

Dziękuję za szybką odpowiedź, niestety podając url https://www.nazwahosta.com/maindir/index.php cały czas zostaje bez zmian i jest komunikat: "Your connection is not secure"

Trochę kombinacji przy tej składni - jeśli początek url'a zaczyna sie od https://wwws przekierowuje na https://www, ale Ja chcę osiągnąć z https://www na https://nazwahosta.com

0

No to kombinujemy dalej.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !^on ^www.nazwahosta.com$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ https://nazwahosta.com/$1 [R=301,L]

Proszę spróbować ...

0

Analiza:

jeśli te przykłady u Was działają poprawnie, a u mnie nie, to pytanie ? czy może to mieć wpływ na to, że mój SSL nie jest do końca bezpieczny, związane z obsługą niektórych usług, które nie obsługują SSL

I wątek poboczny, czy adres kanoniczny ma jakiś wpływ ? Szukam już dziury w całym, punktu zaczepienia.

0

Proszę o wiadomość na pw.

0
Programista30 napisał(a):

Proszę o wiadomość na pw.

Prosże wybaczyć, ale jestem przez tego typu fora przelotem, nie jestem zarejestrowany...

0

Chciałem po prostu zapytać o dane do serwera Pańskiego aby przeglądnąć bo tak to można strzelać ... Po zakończeniu pomocy rozwiązanie napisał bym na forum.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1