Pobieranie danych z GUSU

0

Witam,

Czy jest na necie jakis dostepny skrypt do pobierania danych z GUSU?

Probowalem juz 3 skrypty na GITHUBIE i zadnym nie moglem pobrac tych danych czy to po NIP czy REGON.

Moze ktos pomoc?

0

Czy masz swój klucz do API?
Jeśli tak to do jakiej wersji? Jeśli dla podmiotów użyteczności publicznej to masz problem bo żadna z bibliotek na github nie ma obsługi tego api dodatkowo jest wtedy też ograniczenie na requesty z określonego IP. (tam są dodatkowe opcji między innymi szykanie po numerze PESEL)
Jeśli natomiast używasz "zwykłej" wersji to powinno działać bez problemu.

0

Klucz API bierzesz taki jak jest standardowy - możesz go podejrzeć np w POSTie za pomocą FireBuga czy czego tam używasz i potem podglądnij sobie wszystkie zapytania jak lecą i sam to oprogramuj, nie zajmie Ci to więcej niż 2h.

0

Co znaczy "nie mogłem pobrać danych"? Nie umiałeś? Nie napisałeś kodu? Których bibliotek próbowałeś? Zapytanie wgl dochodziło do api gusu? Dostawałeś Exception? Jeżeli tak to jaki?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1