symfony2 routing

0

co muszę zmienić aby aby odpalać stronę wpisując adres/strona zamiast samego adresu

w app/config/routing.yml zmieniłem prefix na "/strona"

coś w Bundlu trzeba zmienić jeszcze?

0

Zależy czy używasz plików yml, xml czy komentarzy. Osobiście preferuję komentarze, ale to kwestia subiektywna. Polecam dokumentację, jest bardzo dobrze napisana.

http://symfony.com/doc/current/book/routing.html

0

Znalazłem problem, muszę w adresie mieć app_dev.php i wtedy jest ok. Ale wolał bym się tego pozbyć.
Używam yml.

0
Pijany Szczur napisał(a):

Znalazłem problem, muszę w adresie mieć app_dev.php i wtedy jest ok. Ale wolał bym się tego pozbyć.
Używam yml.

sprawdź w AppKernel.php czy przypadkiem nie masz tego Bundla z którego wywołujesz /strona w

if (in_array($this->getEnvironment(), array('dev', 'test'))) {
} 

Jeżeli tak, to przenieś go to tablicy bundles która jest w tej samej metodzie.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1