Klasa tworząca formularz Paypala.

0

Witam,

Chcę napisać klasę, która stworzy mi formularz paypala.
Zastanawiam się jakie podejście jest najlepsze.
Wiadomo, że mam kilka opcji tj. subskrypcja, dotacje, koszyk etc.
Można było by napisać tablice ze wszystkimi potrzebnymi inputami
i przez funckje str_replace() powstawiać odpowiednie wartości do
odpowiedniego inputa. Na początku myślałem o jeden dużej tablicy, którą
zapodaje do konstruktora i na niej z jedna foreach buduję inputy.

 
$inputs = array('button' => 'buton_test', 'return' => 'https://example.co', 'invoice_number' => 123);

Wrzucam tablice do klasy i:

 


foreach(inputs as $k => $v)
{
 $inputs .= '<input type="hidden" name"'. $k" value="' . $v . '">';
}

albo:

 
$attributes = array(
'button' => '<input type="hidden" name="button" value="{content}">',
'return' => '<input type="return" name="button" value="{content}">'
etc
);

foreach($inputs as $k=>$v)
{
str_replace('{content}', $v, $attributes[$k]);
}

Mam nadzieję, że mniej więcej zrozumiale napisałem. Jednakże żadna z tych opcji mi się nie podoba :/
Tyle, że co ja tutaj lepszego wymyślę jak to tylko budowa formularza.
Jakieś opcje jak mogę to ładniej napisać?

0

a jakie to ma znaczenie? przecież nawet tego nie będziesz potem refaktoryzował, bo po co? to ma działać i w każdej z tych opcji będzie działać, więc po co to dumanie?

a nie zastanawiałeś się czy lepsze jest echo czy print?

0

No właśnie wiem. Sam wolę napisać formularz i tyle, ale w robocie powiedzieli, że mam napisać klasę. Niby banalne, ale z d**y pomysł :D

A jak mam już pisać to wolę zdefiniować wszystkie input, te najczęściej używane.
Bo jak zapomnę dokumentacji paypala to sobię zerknę do klasy i wiem o czym zapomniałem po za podstawowymi parametrami.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1