[SQL] Instalka tworząca bazę

0

Witam,
napisałam proggram w C++ builderze, który korzysta z bazy danych stworzonej w Microsoft SQLu (wybór bazy narzucony z góry). Moim zadaniem jest dodatkowo napisać instalkę, która utworzy nową bazę danych, utworzy w niej tabele i wypełni przykładowymi wpisami. Czy mógłby mi ktoś proszę powiedzieć jak to zrobić? Czy są może jakieś programy , które mi w tym pomogą? Bardzo proszę o pomoc...

0

Eee... niebardzo rozumiem... Chodzi Ci o zapytania SQL tworzące bazę oraz tabele?
Jeśli tak, to:

  • tworzenie bazy:
    create database nazwa;
  • tworzenie tabeli:
    create table nazwa(pola, pola);

Tylko musisz to odpowiednio oprogramować.

0
Coldpeer napisał(a)

Eee... niebardzo rozumiem... Chodzi Ci o zapytania SQL tworzące bazę oraz tabele?
Jeśli tak, to:

  • tworzenie bazy:
    create database nazwa;
  • tworzenie tabeli:
    create table nazwa(pola, pola);

Tylko musisz to odpowiednio oprogramować.

Zrobić jakieś setup.exe które przekopiujwe Ci program do np c:\programi files i w MS SQL stworzy pustą bazę, stworzy tabele i wypełni je wartościami.

0

Hmmm...można by to zrobić w pliku *.bak za pomocą komendy osql i zaimportować dane z pliku *.txt
Nie wiem czy do końca chodzi o to, ale można spróbować

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1