Internal error 500 blad

0

Witam mam pewien problem otóz mam an serwerze taki plik htcaccess

Options FollowSymLinks

RewriteEngine On

RewriteRule ^([0-9a-zA-Z\-\#]+)/?$ index.php?page=$1 [L] 

Na localu dziala na serwerze wywala błąd taki:

[500] Internal Server Error : Wewnętrzny błąd serwera
    Wewnętrzny błąd serwera (np. zawieszenie programu CGI) lub błąd konfiguracji.
    Proszę skontaktować się z administratorem 

Wie ktoś czemu?

Do tego administrator napisał tak:

modrewrite jest włączony na naszym serwerze. Błąd serwera powoduje
literówka przed Options. Nie podoba mi się też rewritowanie hasha.

O co kaman? Proszę o pomoc

0

z regułki wywal znaczek # (hash) - jego rewrite i tak nie złapie, bo przeglądarka hasha (i wszystkiego po nim) do serwera nie wysyła

wywal też całkiem linijkę z Options (niektóre hostingi blokują użycie FollowSymLinks, a może niekoniecznie tego potrzebujesz)

0

poprawiłem obecnie mam tak:

RewriteEngine On

RewriteRule ^([0-9a-zA-Z\-]+)/?$ index.php?page=$1 [L] 

Mimo to dalej nie dziala:( blad 500 ten sam:( Jakiś pomysł inny?

1

może tak?

RewriteEngine On
RewriteRule ^([0-9a-zA-Z-]+)/?$ index.php?page=$1 [L]

niepotrzebnie tam była escapeowana pauza (choć chyba to nie przeszkadza)

jeżeli NIC INNEGO nie ma w htaccess to powinno śmigać. upewnij się też, że plik htaccess jeżeli jest w kodowaniu UTF-8 to NIE MA BOM [nie wiem jak się apache z tym lubi w htaccess]

0

dzieki chodziło o BOM:) Musiałem zapisać w innym edytorze heh THX

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1