FPDF, Zend PDF - dane z SQL

0

Witam i proszę o pomoc.
mam dane pobrane z MySQL i wynikow jest kilka bądź kilkadziesiąt.
Tabela zawiera kilka kolumn.
jeśli uzyje :
$pdf->Text () bądź $pdfPage->drawText ()
to wszystko mi się drukuje w jednej linii i w wyniku tego mam kilka bądź kilkadziesiąt danych nadrukowanych
na siebie w 1 linii :(
Jakiej składni php uzyc aby w zaleznosci od liczby uzyskanych danych z SQL kazda z nich drukowala się jedna pod druga w kolejnej linii ?
Będę naparwde wdzięczny za pomoc. Szukam po necie i nic nie znajduje. Sa takie rozwiązania ale dla wyświetlenia na stroie przy uzyciu echo . Uzycie $pdf-> Text () wymaga podana wartości x oraz y dla wskazania gdzie ma się drukować no i wtedy
w tym miejscu drukują się wszystkie rekordy :(

0

http://stackoverflow.com/questions/861809/inserting-line-breaks-into-pdf

Możesz w kodzie rozdzielić wszystkie rekordy na linie. Jak wyciągasz dane z bazy i lecisz po wszystkich rekordach to możesz sobie to ładnie przetworzyć i formatować jak Ci się podoba. Są też generatory PDF, które z kodu HTML na wejściu podają PDF na wyjściu. Jakbyś napisał funkcję, która dane wyciągane z bazy przerobi Ci na HTML, to generowanie z tego PDF'a to pikuś.

0

Niestety funkcja Multicell nie działa w ZEND pdf ;/

mam cos takiego :

foreach($this->klienci as $k)

// $k zawiera 9 kolumn i wiele linii . W wypadku 'wyplucia' na strone www poprzez ZEND nie ma problemu i html sobie radzi ale za Chiny Ludowe
nie mam pojęcia jaki kod php pozwolilby aby ZEND PDF potrafil te dane wydrukować linia pod linia no. :

linia nr 1 : $k[0], $k[1] az do $k[9]
linia nr 2 : to co powyżej ale dane z drugiego wiersza
no i tak dalej w zaleznosci ile mam danych ( wierszy ) tyle się linii w pdf drukuje . Już mi się sni to w nocy :(
$pdfPage->drawText wymaga podania X oraz Y i wtedy wszystko drukuje się w jednej linii w efekcie czego mam 10 czy 20 wierszy danych wydrukowanych w jednej linii :(
Skucha na calego

0

Uzylem mPDF i html z php i gada jak milo ;)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1