Skrypt Sortujący linki i umieszczający dodatkowe dane

0

Witam mam problem otóż chciałbym napisać skrypt który sortuje linki z różnych hostingów a następnie umieszczał je w znacznikach code i umieszczał nad nimi z jakiego są histingu. Jak to ma wyglądać:
wklejam linki do text area(domyślnie pusty):
hellshare.com/part2
rapigator.net/part1
bitshare.com/part1
rapigator.net/part2
hellshare.com/part1
bistahre.com/part2

po naciśnięciu przycisku skrypt powinien posortować linki w ten sposób:
bitshare.com/part1
bitshare.com/part2
hellshare.com/part1
hellshare.com/part2
rapidgator.net/part1
rapidgator.net/part2

plus umieścić je w code i zamieścić napis z jakiego są hosta czyli efekt końcowy powinien wyglądać tak:
Bitshare
[ code]
bitshare.com/part1
bitshare.com/part2
[ /code]

Hellshare
[ code]
hellshare.com/part1
hellshare.com/part2
[ /code]

Rapidgator
[ code]
rapidgator.net/part1
rapidgator.net/part2
[ /code]

I nie mam pomysłu jak to rozwiązać może to być w dowolnym języku programowania nie musi być php. Jeśli ktoś miałby jakiś pomysł na taką małą aplikację to by byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc ewentualnie mogę się odpłacić jakimś drobnym doładowaniem czy przelewem. Pozdrawiam.

1

sortowanie wg nazwy to chyba nie problem.
Ponieważ linki jednak z pewnością nie wyglądają tak fajnie jak napisałeś, tj: domena/part1, domena/part2, tylko mają jakieś hashe po drodze - to już musisz regexpami przygotować sobie wersję "sortowalną", tj pominąć te hashe, potem wg tego sortować, ale mieć powiązane oryginalne linki, no i je wyświetlić.
Grupowanie to też nie problem, foreachem lecisz, zapisujesz do tymczasowej zmiennej ostatnia domene, i jak jest inna niz poprzednio - zamykasz poprzednia grupe i tworzysz nastepna.

I nie mam pomysłu jak to rozwiązać może to być w dowolnym języku programowania nie musi być php.

Jako, że to raczej sugeruje, że nie masz żadnego pojęcia o programowaniu, a moje podpowiedzi nie mówią Ci kompletnie nic - to chyba jednak interesuje Cię tylko opcja gotowca - a to już nie wiem czy ktoś się pokusi za darmo.

0

ok nie mam zbyt dużego doświadczenia z PHP ale mam sortowanie na zasadzie porównywania tego co jest po http://rapidgator.netie po wygenerowaniu przez inny program wyglądają np. tak: http://rapidgator.net nie wiem tylko jak mam użyć tego grupowania możesz podać jakiś przykład ? Bo w tej chwili nie wiem jak pogrupować linki z tych samych hostingów.

1

Trochę Ci chyba ten link urwało.

$tablica = array(); // tablica z linkami
$last = '';
foreach ($tablica as $t) {
  if (host z ostatniego linku rozni sie od tego w $t) { // sam sobie napisz wybieranie hosta i porownywanie
    if ($last!='') { // jezeli last niepusty, a host sie rozni - to znaczy ze nie mamy do czynienia z pierwszym elementem
      // zamknij [/code]
    }
    // wypisz hosta, otwórz [code]
    // wypisz pelny link
  }
  else {
    // wypisz link
  }
  $last = $t;
}
// zamknij [/code] (tak, już poza pętlą, bo jeden zawsze zostanie otwarty)
0

ok dzięki wielkie za chwilę biorę się za to :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1