readmore - jQuery.toggle przełącza stan wszystkich elementów

0

witam
Mam taki problem
Pobieram z bazy daych tekst krótki i tekst długi w pętli

<?php while ($row = mysql_fetch_array($result)) {
	echo nl2br(stripslashes($row['tekst_krotki'])).'<br/>';
echo nl2br(stripslashes($row['tekst_dlugi])).'<br/>'; ...
$id_news;
?>

jak wyświetlić tekst krótki, a po kliknięciu readmore tekst długi
probowałem funkcji toggle()

 <p>Hello</p>
<p style="display: none">Good Bye</p>
<button>rozwiń</button>
    <script>

$("button").click(function () {
$("p").toggle();
});
</script>

ale jeśli wrzucę w pętlę, to po kliknięciu na rozwiń rozwijają się wszystkie posty, a nie tylko jeden

Jak wrzucić rozróżnianie, ktory button został kliknięty i tylko dla niego rozwinąć tekst?

0

bo działasz na typach, a nie na id. robisz nasłuch na kliknięcie na każdym istniejącym buttonie - ok. ale potem robisz toggle na każdym istniejącym p. kod działa, tak jak go napisałeś - otwiera wszystkie p :-)
zainteresuj się parametrami, z którymi jQuery wywołuje handlery (tj podane w parametrach funkcje anonimowe). jeden z parametrów będzie zawierał dokładnie to, co potrzebujesz - obiekt z klikniętym buttonem. potem tylko każde p parenta tego buttona.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1