zachowanie starej $_POST po kliknięciu submit

0

Tworzę obiektowy interfejs do kilku tabel, napisałem do tego 3 klasy;

W jednym selekcie wybieramy tabelę, w drugim akcję np. "przeglądaj tabelę", "dodaj rekord", "usuń rekord", klikam submit
i w zależności od wybranych opcji formularza, tworzę obiekt:

switch($_POST["MenuAkcja"])
	{
	case "przeglądaj tabelę":
		$o = new LoadTable($_POST["MenuTabela"], $pdo_handler);
		$o->show();
	break;
	case "dodaj rekord":
		$o = new AddDataInterface($_POST["MenuTabela"], $pdo_handler);
		$o->drawInterface();
	break;
	case "usuń rekord":
		$o = new DeleteDataInterface($_POST["MenuTabela"], $pdo_handler);
		$o->drawInterface();
	break;
	}

chodzi o to, że wewnątrz klas również są formularze, więc żeby obiekt wykonał co ma wykonać po kliknięciu submit, w tablicy $_POST musi być informacja o "MenuTabela", "MenuAkcja" oraz informacje dla tablicy $_POST z obiektu, a niestety jest tak, że do POST'a trafią tylko dane z obiektu(oczywiste)
rozwiązanie wydaje się być proste -> dopisać zmienne do tablicy $_POST nadpisując tylko te zmienione zmienne
zdaje się, że niestety trzeba to zrobić na poziomie HTML'a :/ ma ktoś pomysł?

0

możesz użyć tablicy $_SESSION i tam trzymać tę poprzednią akcję

0

Ja chyba nie rozumiem problemu, bo nie rozumiem czemu po prostu obiektowi tych danych nie przekażesz na parametrze konstruktora, innej metody lub przez pole.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1