Problem z $_POST

0

Mam taki fragment kodu:

require "function/conn.php";
                   echo 'Wybierz produkt : <select name="id">';
                   $wynik=mysql_query("select produkt, id from produkt order by produkt");
                   while($rekord=mysql_fetch_array($wynik))
                   {
                   echo ' <option value="'.$rekord['id'].'">'.$rekord['produkt'].'';
                   }
                   echo '</select><br>';

Jak przekazać do $_POST wartość '.$rekord['id'].' bo obecnie nic nie przekazuje i nie wiem co żle robie ?

0

W jaki sposób chcesz przekazać tą wartość? Nie ma żadnego przycisku submit ani funkcji odpowiedzialnej za wysyłanie formularza. Nie ma nawet utworzonego formularza. To jest cały kod?

0
   echo '<form action="function/nowy_smak.php" method="post">';
                   echo 'Smak : <input type="text" name="smak" size="15" /><br><br>';
	           require "function/conn.php";
                   echo 'Wybierz produkt : <select name="id">';
                   $wynik=mysql_query("select produkt, id from produkt order by produkt");
                   while($rekord=mysql_fetch_array($wynik))
                   {
                   echo ' <option value="'.$rekord['id'].'">'.$rekord['produkt'].'';
                   }
                   echo '</select><br>';
                   echo '<br><br><br><input type=submit value="Wykonaj" name=submit>';
                   echo '</form>';
0

Tu jest plik nowy_smak.php

      require "conn.php";
 
      $smak = $_POST['smak'];
      $id_produkt = $_POST['id'];
      echo $smak;
      echo $id_produkt;
      mysql_query("INSERT INTO `smaki` (`id_smak`, `id_produkt`, `smak`) VALUES ('', '$id_produkt', '$smak')") or die("Nie prawidłowe zapytanie sql");
0

echo napisałem aby sprawdzić czy pobiera id_produkt z $_POST ale jest pusto

0

w function/nowy_smak.php napisz sobie na samej górze var_dump($_POST);

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1