Łączenie z serwerem MySQL na innym hoscie - często występuje błąd

0

Witam,

mam problem:
mam skrypt który pobiera pewne dane z serwera na innym serwerze (są o siebie bardzo odległe ~5000km - to pewnie powoduje błąd)
Wzór łączenia:

$link = mysql_connect("url", "login", "haslo") or die ("blad"); 
mysql_select_db("nazwa");

Skrypt łączy się i pobiera dane w kratkę (raz się uda innym razem nie) Jak sprawić aby problem taki nie występował?
Czy jest możliwość postawienia jakiegoś warunku aby w przypadku błędu ponawiało łączenie?

Pozdrawiam
Łukasz

0
lukas_jg napisał(a)

Czy jest możliwość postawienia jakiegoś warunku aby w przypadku błędu ponawiało łączenie?

Ludzie nauczcie się czytać helpa i manuale - http://php.net/manual/en/function.mysql-connect.php

Returns a MySQL link identifier on success or FALSE on failure.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1