XML wyciąganie kawałku kodu w PHP

0

Witam,
od jakiegoś czasu borykam się problem wyciągniecia kodu xml.
Chciałbym z takiego http://bobelon.wrzuta.pl/xml/plik/9kKGQGeppAz/aqua_-_best_friend kodu
(zewnetrznego) Pobrać dane znajdujące się w "<fileId></fileId>".
próbowałem

$something= new DomDocument();
$something->prevservWhiteSpace = false;
  if(!empty($xml_link)){
      if (!$something->load($xml_link)) {
        echo "dead link";
      }
      $link = $something->getElementsByTagName('fileId');

i działało na localhost/xampp, po wrzuceniu na server już nie ;/
tak samo jak cURL'em jak iż mam safe moda i basedira coś wywala błąd
prosze o pomoc

0

"Coś wywala błąd". To daj to coś?

0

właśnie o to chodzi, że nic błedu od php nie ma.
jest tylko pustka, gdy używałem simplexml_load_file to na lachoscie też wszystko ładnie chodziło, ale jak już wrzuciłem na hosting to od razu lipa..

tak jak pobierał zawsze tam name,opis, etp.
to na hostingu pobiera 'error' tak jakby dla tej funkcji na hostingu nie można było odczytac xmla...

0

Może zablokowane są "połączenia wychodzące" na tym hostingu?

0
Demonical Monk napisał(a)

Może zablokowane są "połączenia wychodzące" na tym hostingu?

nie wiem, oni mowia, ze nie

0
happies napisał(a)
Demonical Monk napisał(a)

Może zablokowane są "połączenia wychodzące" na tym hostingu?

nie wiem, oni mowia, ze nie

To sprawdz. A jak nie masz zablokowanych polaczen, to podaj wersje php.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1