PHP I XML

0

Witam

mam taki problem chcialbym napisać stronę w php ktora generowala by na lokalnym komputerze w treści strony kod xml, zdolny do dalszej obrobki. Mialo by to tak wyglądać iż plik np. index.php po otworzeniu w przeglądarce generuje plik zawierający dane xml-a, tak żeby można było je potem poddać dalszej "obróbce" za pomocą np. delphi. Czy to jest w ogóle możliwe do zrobienia w ten sposób ?. Bardzo proszę o jakąś pomoc

http://www.progmax.republika.pl

0

A jaki problem?
echo '<tag><cośtam atr="ala"/></tag>';

i już masz wygenerowaną stronę XML
(oczywiście uprościłem post - trzeba dodać tag <xml> - ale to oczywiste)

0

na lokalnym komputerze <- masz na myśli komputer klienta ? bo jak tak to się nie da

0

jak juz napisał mój poprzednik, nie da się wygenerować czegokolwiek na komputerze klienta jesli nie ma on servera+php.... ale mozesz zrobić tak: dane z których chcesz wygenerować xmla przesyłasz do wczesniej przygotowanego skryptu w internecie, i potem z niego odczytujesz informacje :D trche kombinowanie no ale inaczej to nie bardzo sie da.

0

Witam

Dzieki za odpowiedzi poeksperymentuje z oobydwo koncpcjami i wyniki tu opiszę

#max

http://www.progmax.republika.pl

0

Jeżeli nie musisz trzymać się PHP to proponuje ASP.NET i WebServices czyli dokładnie to o co Ci chodzi...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1