"" onclik w js/php

0

witam natknelam sie na dosc chyba banalny problem ale nie wiem jak go rozwiazac a mianowicie:

mam zwykla stronke pisana w html/js/css
w niej taki kod:
<input type="button" value="Dane" onclick="o('5'); z('8'); z('6'); z('7');" id="dane">
po kliknieciu utuchamia mi sie funkcja w js

i teraz chcialabym miec to wszystko w php gdzyz potrzebuje pobierac dane z bazy danych

normalnie robie to tak:

<?php echo"<html>.... itd."; ?>

no i mam stronke w php
z tym ze trzeba pozamieniac " -> ' zeby nie kolidowalo z echo""; a jak mam zrobic z tym inputem skoro potrzbuje tam ' i " a on moze mi to " potraktowac jako koniec echo [???] [???] [???] [???]

<input type="button" value="Dane" onclick="o('5'); z('8'); z('6'); z('7');" id="dane">
0

Ehh... Czytelność kodu klasy PHP-Fusiona.

echo"<html></html>";

Tak wracając do tematu, to:

echo('<input type="button" value="Dane" onclick="o(\'5\'); z(\'8\'); z(\'6\'); z(\'7\');" id="dane">');

Operator "" neguje znaki specjalne.

0
Demonical Monk napisał(a)

Operator "" neguje znaki specjalne.

Na pewno chciałeś użyć tego słowa?

0

Neutralizuje? ^^
@down
Może i mam braki w teorii, w każdym razie w kodzie zastosowałem to co trzeba...
Nie róbmy OT.

0

to nie operator...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1