[PHP] Include

0

Witam!

Mam problem z includowaniem plików i chciałbym się dowiedzieć czy jest jakiś sposób żeby to ominąć.

Mam plik footer.php który jest juz includowany z index.php i chciałbym w pliku footer.php includować kolejny plik ktory jest w innym katalogu.

include('../plik.php');
Taka konstrukcja nie działa ale czy da się to jakoś obejść?

0

Wszystko zależy od tego, gdzie znajduje się index.php, gdzie footer.php, a gdzie plik.php.

P.S. Konkretniej: Jeśli index.php znajduje się w DocumentRoot, to nie zadziała. Ścieżka '../plik.php' jest liczona WZGLĘDEM index.php, NIE WZGLĘDEM footer.php.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0