[php] mail() a wp.pl

0

wysyłam maila funcją mail z takimi nagłówkami:

"MIME-Version: 1.0\nContent-type: text/html; charset=utf-8\nFrom: [email protected]\nReply-To: [email protected]\n"

na gmail dochodzi, na onet też, ale nie chce na wp :/
co może być przyczyną?

0

prawdopodobnie antyspam wp nie wpuszcza maila

0

Niby tak, tylko czy nie powinno i tak dochodzić i przenosić do folderu SPAM?
Jak dodalem email nadawcy do kontaktów też nie dochodzi.
Może brakuje jakiegoś nagłówka?

0

wp ma dość specyficzne filtry popróbuj może wysłać maila np phpMailerem albo czymś podobnym, jeśli się uda to sprawdz jakie nagłówki dokleił i to może rozwiązać Twój problem

0

z wp.pl i czasami tez z onetem jest tak, ze te mail'e dochodza, ale bardzo pozno np. pare godzin po wyslaniu, czasami nawet parenascie, na onecie raczej nie trwa to dluzej niz 40 min z wp.pl jest ort!

0

ma być nie \n tylko \r\n czy tam odwrotnie. Zobacz w manualu php.

0

@Qyon: mylisz się: może być samo \n (a część serwerów \r\n traktuje jako dwa przejscia do nowej lini a nie jako jedno)

0

@nul: Qyon ma rację.

http://pl2.php.net/manual/en/function.mail.php napisał(a)

Multiple extra headers should be separated with a CRLF (\r\n).
(...)
Note: If messages are not received, try using a LF (\n) only. Some poor quality Unix mail transfer agents replace LF by CRLF automatically (which leads to doubling CR if CRLF is used). This should be a last resort, as it does not comply with RFC 2822.

RFC 2822 napisał(a)

Header fields are lines composed of a field name, followed by a colon
(":"), followed by a field body, and terminated by CRLF

A na końcu nie trzeba LFa stawiać.

// @nul: w manualu jest napisane, że LF należy używać, jeśli nie dochodzą maile wysyłane z CRLF w nagłówkach, nie odwrotnie.

0

przeczytaj uważnie - jest should be a nie must be a większość serwerów właśnie unixowych ma w nosie CRLF i zadowala się samym LF

poza tym jak widać co sam wkleiłeś

Note: If messages are not received, try using a LF (\n) only. Some poor quality Unix mail transfer agents replace LF by CRLF automatically (which leads to doubling CR if CRLF is used).
są złośliwe serwery - o tym właśnie pisałem więc skoro napisałem ze moze być i tak i tak co sam zacytowałeś to wskaż mi łaskawie mój błąd

0

1). Po co te nerwy?
2). RFC to jednak jakaś norma, której należałoby się trzymać
3). Na wp maile nie dochodzą być może temu, że nie ma <url=www.openspf.org/ >spf-a</url>

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1