szybkość forum

0

zastanawiam się, czy to u mnie coś net się pieprzy czy po przeprowadzce 4p demonem szybkości nie jest :(

0

Ja sie ciesze, że w ogóle jest.

0

Misiekd: u mnie też coś 4programmers powoli działa... tak jak miałem internet kiedyś 128 kbps :| a teraz mam 1024 kbps...
ale najważniejsze że jest 4p :D

0

No rzeczywiscie byly jakies problemy. Nie wiemy czy to chwilowo lacze nawalilo czy z apachem cos nie tak... bedziemy obserwowac zachowanie serwera :)

0

Hmm, dziala fatalnie, u mnie stronka laduje sie prawie minute czasami, a co najmniej pol minuty....

0

chodzi mi tylko o to, czy to u mnie coś blokuje czy serwer nie wyrabia(ł) bo nie wiem, czy grzebać w ustawieniach czy czekać na "lepsze czasy" :)

0

ja optuje poki co o ostudzenie sie :)
Nowy serwer, wszystko stawiane od nowa (przez praktycznie jedna osobe)
Zaczekajmy troche, oswojmy sie, serwer trzeba zoptymalizowac pod serwis, ew zasiegnac info od main_admina

0

Patrzcie generalnie na licznik generowania strony (na dole kazdej strony). Ja np. w tym momencie mam 0,07 :) Czasami w chwilach wiekszego popytu na strone moze byc 1-2 sek. (zalezy od obciazenia serwera w danym momencie). Wiem, tez popoludniu zauwzylem pewne problemy z ladowaniem, ale to nie sprawka ani zlego kodu PHP ani MySQL (jest ok). Raczej tez nie lacze, biezemy pod uwage jakies problemy z Apache.

P.S. Na razie poki co mi w tym momencie plynnie chodzi.

0

kliknalem na link "szybkosc forum" i
Czas generowania strony: 1.3626 sek. (zapytań SQL: 13)
a strona ladowala sie z dobrą minutę
wiec jednak łącze a nie serwer - szczególnie, że strona pokazywała się po kawałku

0

Dokładnie tak jak Marooned pisze. No może nie minuty ale w dziesiątki sekund to już leci. i nie tylko forum ale cały serwis.

No ale póki co to ciesze sie że działa i jest :D:D:D Reszta to już formalności :)

Jak to mówią: "Szczęśliwi czasu nie liczą" :P:P

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0