szybkość forum

Odpowiedz Nowy wątek
2006-10-17 16:23
0

zastanawiam się, czy to u mnie coś net się pieprzy czy po przeprowadzce 4p demonem szybkości nie jest :(


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 16:49
0

Ja sie ciesze, że w ogóle jest.


Pozdrawia DzieX

int getRandomNumber() { return 4; }

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 16:57
0

Misiekd: u mnie też coś 4programmers powoli działa... tak jak miałem internet kiedyś 128 kbps :| a teraz mam 1024 kbps...
ale najważniejsze że jest 4p :D

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 18:06
0

No rzeczywiscie byly jakies problemy. Nie wiemy czy to chwilowo lacze nawalilo czy z apachem cos nie tak... bedziemy obserwowac zachowanie serwera :)

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 18:42
0

Hmm, dziala fatalnie, u mnie stronka laduje sie prawie minute czasami, a co najmniej pol minuty....

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 19:04
0

chodzi mi tylko o to, czy to u mnie coś blokuje czy serwer nie wyrabia(ł) bo nie wiem, czy grzebać w ustawieniach czy czekać na "lepsze czasy" :)


- Ciemna druga strona jest.
- Nie marudź Yoda, tylko jedz tego tosta.
Google NIE GRYZIE!
Pomogłem - kliknij

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 19:09
0

ja optuje poki co o ostudzenie sie :)
Nowy serwer, wszystko stawiane od nowa (przez praktycznie jedna osobe)
Zaczekajmy troche, oswojmy sie, serwer trzeba zoptymalizowac pod serwis, ew zasiegnac info od main_admina


Pozdrawiam. Karol

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 19:43
0

Patrzcie generalnie na licznik generowania strony (na dole kazdej strony). Ja np. w tym momencie mam 0,07 :) Czasami w chwilach wiekszego popytu na strone moze byc 1-2 sek. (zalezy od obciazenia serwera w danym momencie). Wiem, tez popoludniu zauwzylem pewne problemy z ladowaniem, ale to nie sprawka ani zlego kodu PHP ani MySQL (jest ok). Raczej tez nie lacze, biezemy pod uwage jakies problemy z Apache.

P.S. Na razie poki co mi w tym momencie plynnie chodzi.

Pozostało 580 znaków

2006-10-17 20:03
0

kliknalem na link "szybkosc forum" i
Czas generowania strony: 1.3626 sek. (zapytań SQL: 13)
a strona ladowala sie z dobrą minutę
wiec jednak łącze a nie serwer - szczególnie, że strona pokazywała się po kawałku


Pozostało 580 znaków

2006-10-17 20:16
0

Dokładnie tak jak Marooned pisze. No może nie minuty ale w dziesiątki sekund to już leci. i nie tylko forum ale cały serwis.

No ale póki co to ciesze sie że działa i jest :D:D:D Reszta to już formalności :)

Jak to mówią: "Szczęśliwi czasu nie liczą" :P:P


Pozostało 580 znaków

2006-10-17 21:41
0

To moze ja jako glowny mieszajacy w konfiguracji dodam swoje 2gr ;)

Lacze dziala dobrze bo sciagajac plik z 4programmers mialem transfer 1.2MB/s kilka razy powtorzone zawsze wyniki byly bardzo dobre.

Procesor obciazony jest czasami w granicach 30-40% a czasami dochodzi do 90%. Skrypty generowane sa szybko co widac w stopce.

Zainstalowana jest wersja 2.0.54 apache i domyslnie w konfiguracji jest zrobione tak ze tworzone sa osobne procesy apache aby wydajniej strone obslugiwac jednak czasami zauwazylem ze jest np 6 procesow z tego jeden 30% procesora uzywa, drugi 10% a 4 pozostale w granicach 1%. Nie wiem czy to przypadkiem nie zwalnia calego systemu. W teorii wiecej procesow tego samego programu powinno pomoc w wydajnosci bo czas procesora przyznawany jest dla procesu wiec im wiecej procesow programy tym program ma wiecej czasu procesora tylko dla siebie. Jak stworza sie te kilka procesow to kilka sek pozniej pozostaje tylko jeden lub dwa a reszta jest niszczona czyli ich byt byl bezsensowny bo nic nie zrobily a tylko pida wykorzystali ;) Mozna na sztywno ustawic aby apache nie tworzyl wiecej niz okreslona liste procesow jednak nie wiem czy to bardziej nie zaszkodzi niz pomoze.

Jesli ktos ma jakies konkretne pomysly czekam na sugestie :)

//chyba znalazlo sie rozwiazanie ;)


Pozostało 580 znaków

Odpowiedz
Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0