Do wszystkich mądrali ( wszystkowiedzących )...

0

Witam!
Zawsze jak ktoś napisze np.: jak wyświetlić Form2 lub jak zamknąć okno albo jak wyświetlić komunikat to zawsze ktoś sie doczepia że koleś nie umie se w FAQu poszukać albo jeszcze gdzies gdzie to jest napisane jak wół.
Otóż nie czepiajcie sie takich ludzi, forum jest od tego żeby zadawać pytania nieważne na jakim poziomie programistycznym. Jak wy mądralińscy czegoś nie wiecie co dla innego jest prościzną to tak samo was ten ktoś zbluzga.
Więc dajcie se luzu. Początkujący to początkujący, średnio-zaawansowany to średnio-zaawansowany a zaawansowany to zaawansowany :-)

0

Ja to zostawie bez komentarza ;)
--sys:> logout....

0

Adrian16 troche to pogmatfane, ale w jednym sie z toba zgadzam: forum jest po to, zeby zadawac pytania ! :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Adrian po pierwsze ten temat powinien być w off topic. Po drugie piep***sz głupoty. Jak ktoś jest początkujący to to go zwalnia od myślenia i próby znalezienia samodzielnie odpowiedzi? Ludzie się męczą piszą FAQ'i , artykuły i bóg wie co jeszcze, a 'początkujący' zamiast to czytać to zadają pytanie na które są tam odpowiedzi. A tak poza tym to nawet w regulaminie jest napisane żeby najpierw faq czytać.

0

Ale bezwzgledu na to kto na jakim poziomie zaawansowania stoi moze cos sobie poszukac na wlasna reke zanim zada pytanie ... jesli pytanie jest prodte na pewno znajdzie odpowiedz. A jesli tego nie robi jest po prostu leniwy ! Wiec proponuje kolejnosc :

  1. FAQ
  2. Archiwum
  3. Pytanie na forum

A teraz zeby mogl sobie cos dopowiedziec o moim madrzeniu sie ... Ten temat powinien byc w Off-Topic ! ;)
--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

maginott zupelnie sie z toba zgadzam, ale nikt nie jest idelany :-)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

maginott napisał:
:
&gt1. FAQ
&gt2. Archiwum
&gt3. Pytanie na forum

  1. Delphi HELP!!!!!--Pawel

Delphi6

0

Mam pytanie: jak zamknąć formę i wyświetlić bitmapkę? :P --You may say I am dreamer...

0

Ten temat powinien byc w Off-Topic !

juz przenosze :-)
a co do tego co napisal Adrian16 to ja uwazam tak:
to ze ktos jest poczatkujacy to wcale nie znaczy ze nie moze sam znalezc rozwiazania, a co do czytania FAQ to nawet najlepsi powinni to robic :P
jak ktos jest takim leniem ze mu nawet sie nie chce przeczytac jakiegos artykulu dotyczacego programowania to nigdy nie zostanie programista---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Zenek napisał:
&gtMam pytanie: jak zamknąć formę i wyświetlić bitmapkę? :P

Ja bym to zrobil tak :
(powiedzmy ze masz ta bitmapke w komponecie Image)

procedure TForm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Canvas.Handle:=GetWindowDC(GetDesktopWindow);
canvas.Draw(1,1,Image1.Picture.Graphic); //tam gdzie 1 , 1 to podaj wspulrzedne
end;

PS. niewiem czemu to pytanie umiesciles w tym poscie ale odpowiedzialem...--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0