Stałe ip neostrady

Odpowiedz Nowy wątek
Globus
2004-08-07 20:18
Globus
0

Witam.
Jeśli ten temat był już poruszony na forum to sorry (jestem tu nowy) :)
Wie ktoś jak zrobić aby neostrada miała stałe ip ?? Dużo ludzi mówi, że można ale jak ?? z góry dzięki, pozdrawiam

Pozostało 580 znaków

2004-08-07 20:28

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

nie rozłączać się?

Pozostało 580 znaków

Globus
2004-08-07 20:42
Globus
0

człowieku a jak będe musiał kompa z palca poczęstować (restart) to.... jakoś napewno odzie to zrobic. Wie ktoś jak ??

Pozostało 580 znaków

mar
2004-08-07 21:29
mar

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 15 lat temu

0

O ile mi wiadomo stalego IP na neo nie mozna miec stalego IP... Mozna miec jednak adres, ktory stale przekierowywal by na Twoje aktualne IP. Jest to http://www.noip.comZakładasz sobie tak monto, instalujesz program, i potem wchodzisz np. na twoj_user.zapto.org i ten adres przekierowywuje Cie na twoje aktualne IP :)

Pozdrawiam, MaR


"Everybody was lamer before they bezome elite" KKKas chyba :)

Pozostało 580 znaków

2004-08-07 21:34

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 11 lat temu

0

Nie da się.
http://dyndns.org
http://no-ip.com


Pozostało 580 znaków

2004-08-07 21:37
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Poznań

0

Nie rozłączanie się też nic nie da, bo i tak co jakiś czas zmienią Ci IP :-8. Tak do kilku razy na dobę nawet.

A 'no-ip' to podstawa, jeśli myśli się o postawieniu jakiegoś serwera lub użytkowaniu DC++ jako aktywny będąc za NATem.


Pozostało 580 znaków

Globus
2004-08-08 10:32
Globus
0

ok dzięki za pomoć :)

Pozostało 580 znaków

2004-08-09 14:00

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

Swego czasu dawalo sie i teraz pewnie tez sie da. Kto mial regulamin + cennik do starej juz neostrady+, mogl zauwazyc, ze byla taka pozycja ze mozna za jednorazowa oplata i to z tego co pamietam nie duza, uzyskac stale IP. Dzisiaj podobno "wystarczy" pogadac z tepsa. Taka usluga gdzie masz stale IP nie nazywa sie neo tylko InternetDSL czy cos w tym stylu. Gdy wystepujesz jako firma, to masz spore ulatwienia przy tym bo zawsze chcieli "uzasadnienia" :).

Pozostało 580 znaków

2004-08-09 14:23
Administrator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 godziny temu

Lokalizacja: Poznań

0

Taka usluga gdzie masz stale IP nie nazywa sie neo tylko InternetDSL czy cos w tym stylu.

rotfl - to jest totalnie inna usluga - tak jak np. SDI czy ISDN. To nie to samo.

[dopisane]
Neostrada ma już standardowo 50MB a nie 100MB... tylko czekać aż mi obetną konto o połowę :-8


Pozostało 580 znaków

2004-08-09 14:48

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 4 dni temu

0

rotfl - to jest totalnie inna usluga - tak jak np. SDI czy ISDN. To nie to samo.

Tylko sie nie poobcieraj przy tym turlaniu :P. 1. Napisalem wyraznie "taka usluga ..." co zaznacza ze nie mowie o tym samym. Przyrownywanie SDI i ISDN do roznicy miedzy ofertami w postaci neo i Int.DSL wydaje mi sie jeszcze bardziej smieszne. Wystarczy sobie popatrzec na strone http://www.internetdsl.pl/pages/info_parametry.php - dostajesz nawet to glupie konto 100 MB jak w Neostradzie. 2. Kolega Marek D., zamieszkaly w Sopot-Karlikowo ma 512 DSL z tepsy, nie nazywa sie to 'neostrada' lecz ma wszelkie jej parametry. Jedyna roznica jest wlasnie to stale IP. Przemila kobietka z Sopockiego BOK-u, gdy zapytalem czy mozliwe jest przydzielenie mi stalego IP, zapytala "a w jakich celach". Powiedzialem ze mam firme designerska i chce zrobic extranet dla klientow (:-D), ta zas powiedziala ze zaden to problem i nie bede musial nic placic. Rzeczywista wartosc tej odpowiedzi, jak to bywa z tepsa, potwierdzilaby praktyka, tyle ze ja nie chce stalego IP :).

Pozostało 580 znaków

Odpowiedz

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0