Dlaczego Borland jest taki drogi ?

Zdziwiony
2009-01-06 20:38
Zdziwiony
0

Witam

Mam takie pytanie dlaczego środowisko Borland C++ Builder kosztuje 8000 zł ?!!?!

Jest to stare brzydkie i nie funkcjonalne środowisko, takie mam wrażenia z odbytych na nim zajęć z programowania.

Dlaczego więc taka jest jego cena skoro za DARMO mamy dostępne VS ?
:-/ Czy chodzi o to że starej daty programiści dalej na tym urzędują, bo firmą nie opłaca się zmiana środowiska ? O CO CHODZI ?!? [???]

Pozostało 580 znaków

2009-01-06 20:59

Rejestracja: 14 lat temu

Ostatnio: 7 miesięcy temu

0

Użyj Turbo C++ (za darmo) i nie marudź...


Pozostało 580 znaków

2009-01-06 21:06
Moderator

Rejestracja: 13 lat temu

Ostatnio: 6 lat temu

0

Jest to stare brzydkie i nie funkcjonalne środowisko, takie mam wrażenia z odbytych na nim zajęć z programowania.

nie funkcjonalne środowisko - tego jeszcze nie słyszałem
:-D Uhhha ...
W rękach mistrza to potega , jak nie wiesz co się z tym da zrobić to trudno ,,, rozpocznij
od wer. darmowych ..

Czy chodzi o to że starej daty programiści dalej na tym urzędują,

Raczej nie o to chodzi .
// bez komentarzy w stylu , VC lepszy, BCB to tamto , a najlepiej pisaj w czystm API w dodatku
w asemblerze

Znajdz bardziej "funkcjonalne" i *

brzydkie

  • ładniejsze , aby programy
    same się pisały i wyglądały superowo ...

@Up

dlaczego środowisko Borland C++ Builder kosztuje 8000 zł

Są wer. darmowe o funkcjonalności "okrojonej" ..... nawet były publikowane w czasopismach
"komputerowych [green] " wszelakie odmiany Buildera i na własny użytek można sobie pisać..


Pozostało 580 znaków

2009-01-06 23:47
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 godzina temu

0

Mnie się wydawalo zawsze że VS też kosztuje kilka tysięcy. Za darmo to mają go studenci i złodzieje tylko :P
No chyba ze mówisz o wersji darmowej, ale takie wersje są tez i BCB.


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2009-01-07 00:42
Moderator

Rejestracja: 17 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0

Środowisko programistyczne może zostać użyte do napisania aplikacji, która sprzeda się w setkach czy nawet tysiącach egzemplarzy za grube miliony dolarów. Wydatek 8 tysi w tej perspektywie to prawie jak za darmo :)

Pozostało 580 znaków

2009-01-07 09:47

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 34 sekundy temu

0
Zdziwiony napisał(a)

Mam takie pytanie dlaczego środowisko Borland C++ Builder kosztuje 8000 zł ?!!?!

Bo wszystko co jest przeznaczone dla profesjonalistów (nie tylko informatyków) jest drogie. Przyczyna jest prosta: profesjonalistów jest mało -> sprzedawanych licencji jest mało -> żeby zarobić cena musi być odpowiednia, a profesjonaliści płacą bo mają na to pieniądze i tak na tym zarobią (przyzwoity informatyk lub inny profesjonalista dostaje więcej miesięcznie).
Zobacz ile kosztuje soft dla innych profesjonalistów to ci szczena opadnie (np: autocad).


Jeśli chcesz pomocy, NIE pisz na priva, ale zadaj dobre pytanie na forum.

Pozostało 580 znaków

2009-01-07 10:40

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
Zdziwiony napisał(a)

Mam takie pytanie dlaczego środowisko Borland C++ Builder kosztuje 8000 zł ?!!?!

Poniewaz taka cene ustalil wydawca.

Zdziwiony napisał(a)

Jest to stare brzydkie i nie funkcjonalne środowisko, takie mam wrażenia z odbytych na nim zajęć z programowania.

Jak na dzien dzisiejszy BCB2009 jest najbardziej wydajnym RAD do pisania aplikacji w c++ pod winde (i nie jest to tylko moja opinia).

Zdziwiony napisał(a)

Dlaczego więc taka jest jego cena skoro za DARMO mamy dostępne VS ?

Kto cie zmusza do pisania w BDS?

Zdziwiony napisał(a)

:-/ Czy chodzi o to że starej daty programiści dalej na tym urzędują, bo firmą nie opłaca się zmiana środowiska ? O CO CHODZI ?!? [???]

Widocznie bardziej oplaca sie korzystac z 'drogiego' Borlanda w ktorym aplikacje bazodanowa mozna zrobic za pomoca 9 klikow, niz robic cos w 'boskim' VS w ktorym czesto 'praktyka laczy sie z teoria' (o roznicy miedzy praktyka a teoria poczytaj na necie).

Ja osobiscie pracuje w BDS, VS, Ecllipse, CodeBlock, KDevelop i innych i powiem jedno: BDS wymiata jesli chodzi o szybkie tworzenie softu pod winde.


!user image
I am he who watches they. I am the fist of retribution. That which does quell the recalcitrant. Dare you defy the Warchief? Dare you face my merciless judgement?

Pozostało 580 znaków

rnd
2009-01-07 10:44
rnd

Rejestracja: 11 lat temu

Ostatnio: 8 lat temu

0

'praktyka laczy sie z teoria'

Różnice między praktyką a teorią znam ale dalej nie rozumiem tego zdania.
Mógłbyś trohę jaśniej?


#define TRUE FALSE
//Happy debugging suckers :D

Pozostało 580 znaków

2009-01-07 11:03

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
rnd napisał(a)

'praktyka laczy sie z teoria'

Różnice między praktyką a teorią znam ale dalej nie rozumiem tego zdania.
Mógłbyś trohę jaśniej?

Nic nie dziala i nikt nie wie dlaczego.


!user image
I am he who watches they. I am the fist of retribution. That which does quell the recalcitrant. Dare you defy the Warchief? Dare you face my merciless judgement?

Pozostało 580 znaków

Zdziwiony
2009-01-07 11:43
Zdziwiony
0

Hmm no nie wiem, wydaje mi się że profesjonalista może stworzyć na każdej platformie cuda.

Chodziło mi o to raczej że na labolatoriach mamy Borlanda 6 i jest on strasznie toporny, sam edytor nie różni się notatnika, a VS ma "usprawniaczy" aż nadto.

Więc jeśli w obu środowiskach można stworzyć podobne rzeczy, to dlaczego wybierać to bardziej toporne ? Tego nie rozumiem... chodzi mi o część użytkową.

Pozostało 580 znaków

2009-01-07 12:07

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 7 lat temu

0
Zdziwiony napisał(a)

Chodziło mi o to raczej że na labolatoriach mamy Borlanda 6 i jest on strasznie toporny, sam edytor nie różni się notatnika, a VS ma "usprawniaczy" aż nadto.

Rozumiem ze chcesz porownywac 10 lat starego BCB6 i najnowsze VS. Kaj rozum?


!user image
I am he who watches they. I am the fist of retribution. That which does quell the recalcitrant. Dare you defy the Warchief? Dare you face my merciless judgement?

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0, botów: 1

Robot: CCBot