Ocena projektu służącego do dynamicznego tworzenia stron internetowych

0

Witam pokornie proszę o ocenę projektu.
Służy on do dynamicznego tworzenia stron internetowych.

sRWD - http://infinityhost.ct8.pl/

0

Orange mi oznaczył Twoją stronę jako "phishingowa i wyłudzająca dane osobowe".

0

Hhahahahahahhaha jest małe "ale" - ona nie używa PHP. xD Będziemy do nich pisać zatem. Ale dzięki za info. A jak ogólnie oceniasz ten projekcik?

2

Jeśli miałbym jakoś systematycznie opisać ten "framework", to opisałbym go tak:

  • Kształt projektu
    • To raczej nie jest framework ani biblioteka; to raczej kilka klas (które nie mają ani jakiegoś jednolitego designu, ani żadnego sposobu dystrybucji)
    • Nie wspierają commonjs, umd ani es modules; trzeba by je pod to "włączyć", rozumiem że samemu
  • Wykonanie
    • Podejście wysoce opinionated
    • Nie nadaje się do aplikacji general-purpose
    • W gruncie rzeczy to jest po prostu bardzo cienka warstwa abstrakcji na DOM (właściwie nawet nie na dom, tylko na document.createElement())
    • Praktycznie połowa "projektu" łamie enkapsulację
    • 0 testów automatycznych
  • Documentacja:
    • Tragiczna, zarówno treść jak i jej forma to dno
  • Ocena:
    • Nie wiem w jaki sposób to miałoby przyspieszyć moją pracę z developmentem - raczej by ją spowolniło
    • Projekt nie dostarcza sobą nic wartościowego

Ostateczna ocena: 0.5/10

Jedyna zaleta jaką można o nim powiedzieć, to to że jest dobrym ćwiczonkiem dla @johnny_Be_good, intencje pewnie miał dobre. Ale niestety brakuje Ci doświadczenia żeby stworzyć coś, czego faktycznie ktoś mógłby użyć.

0

Ja koduję, AI sprzedaje, tak wygląda nasz układ. Ale przyznasz chyba , że zielona linijka z tekstem na pierwszej stronie to perła wśród pereł xD

5
this.choice_window.window.buttons[i].setAttribute("onClick","document.body.setAttribute('style','background-color:RGB(0,"+((i+1)*50)+",0);');"+tmp);  }}}

Niezła patola

1

Hehe fasadke napisał dla kreacji elementu przez DOM i frejmłork status pinned haha

Moja ocena: 2/10.

Nikt tego nie użyje, ale nauczyłeś się pisać fasadę. 😛

0

A co sądzicie o źródle strony? Została stworzona właśnie w sRDW.

2
johnny_Be_good napisał(a):

A co sądzicie o źródle strony? Została stworzona właśnie w sRDW.

Wygląda jakby została stworzona 30 lat temu jak powstawał HTML1.

Tego się w ogóle nie da utrzymywać, już lepiej pisać w jQuery albo vanilla JS'ie.

Pracowałem z wieloma słabymi bibliotekami - jak np gulp, cały PHP w sumie, google web toolkit też był słaby, prototype.js (@johnny_Be_good słyszałeś w ogóle o prototype.js?) albo np RMI z Javy. Żadna z nich nie była tak słaba jak to "sRWD".

0

30 lat temu wyrzucili z źródła takie elementy jak body,html itp?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1