Ocena aplikacji z filmami

0

Cześć,

prosiłbym o jakieś rady dotyczące tego, co powinienem poprawić w moim projekcie. Chciałbym podkreślić, że jest to mój pierwszy projekt z Javy. Jestem otwarty na jakiekolwiek wskazówki :D

Link do GITa

1

Nie podsylalbym tutaj takiego projektu, który nie jest nawet do końca projektem, bo Cie inni forumowicze zjedza :)

Ale jeśli rzeczywiście liczysz na feedback, to spring boot nie jest tutaj najlepszy, gdy jest to twój pierwszy projekt w javie. Spring konfiguruje i uprawia dużo magi, które powinieneś zgłębiać po zrozumieniu czystej Javy.

à propos samego projektu, jeśli faktycznie zostajesz przy springu to jest tu bardzo mało zrobione. Choć i tak parę rzeczy się znajdzie:

  1. Brak gitignore
  2. Kontroler mający odwołanie do repo
  3. Wiele zakomentowanego kodu
  4. Kontroler uprawiający logikę aplikacji
  5. Brak encryptu na haśle do bazy - choć to najmniejszy problem

Tutejsi bogowie springa pewnie jeszcze coś by jeszcze dopisali, ale myślę że to i tak nadto na start.

Zastanów się jeszcze raz czy na pewno swój pierwszy projekt javowy zrobisz z wykorzystaniem springa. Niemniej, co postanowisz, niech moc będzie z tobą i powodzenia w dalszej nauce ;)

1
  1. Brak .gitignore
  2. Nie wrzucaj folderu target/ i innych skompilowanych rzeczy do repo
  3. Czemu repo nazywa sie whicisko/rest_ostatencze, a nie po prostu whicisko/rest?
  4. Nie wrzucaj pliku .iml do repo
  5. Folder test/ możesz usunąć, skoro i tak nic tam nie ma.
  6. Nazwa funkcji getRelease_year()?
  7. Upload pliku na githuba, zamiast normalnie commity?

No ogólnie ta aplikacja wygląda jak typo example jakiejś biblioteki, jest tu praktycznie 0% logiki aplikacji, kontroler i repo. Nie ma co oceniać, tak na prawdę.

jacek.nowakiewicz napisał(a):

prosiłbym o jakieś rady dotyczące tego, co powinienem poprawić w moim projekcie. Chciałbym podkreślić, że jest to mój pierwszy projekt z Javy. Jestem otwarty na jakiekolwiek wskazówki :D

No to ja proponuję, nie zaczynaj od springa. Zacznij pisać aplikacje w javie, które robią dużo rzeczy, a nie polegają na bibliotekach. Poproś o ocenę wtedy, naucz się języka i tego jak się wytwarza aplikacje w ogóle, i potem przesiądź się na spring.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1