Opus Magnum C++11 – już pierwszy kod nie chce się skompilować

1

Nie wiem, nigdy mi nie przeszkadzał to i nie szukałem jak go usunąć.

0

A czemu wybrałeś QT-Creator do pisania programów konsolowych, skoro on nie jest do tego stworzony? Z tego co pamiętam Grębosz pisze swoje programy też w takim IDE jak KDEvelop, a większość pisze w CodeBlocks.

0

A czemu wybrałeś QT-Creator do pisania programów konsolowych, skoro on nie jest do tego stworzony?

Jakiś czas temu napisałem w komentarzu do jednego z postów, że to ROTFL roku.
Otóż poprawka: to jest ROTFL roku. ;)

0

Mam problem, mały program, gdzie podane z klawiatury zmienne chciałbym przemnożyć a następnie zsumować. Ale Gdy wpisuje a*2; to kompilator zupełnie pomija wartość "2" i nie bierze tego pod uwagę przy sumowaniu

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
cout<<"Podaj 4 zmienne";
int a, b, c, d, suma;
cout<<"Pierwsza cyfra: \n";
cin>>a;
cout<<"Druga cyfra: \n";
cin>>b;
cout<<"Trzecia cyfra \n";
cin>>c;
cout<<"Czwarta cyfra \n";
cin>>d;
suma=a+b+c+d;
cout<<"Wartosc dziesietna wynosi: "<<suma;
}
0

poprzedni post przemilczmy. problem rozwiązany. postaram się nie zaśmiecać forum takimi pytaniami.
pozdrawiam

0

Witam ponownie.
Typy wyliczeniowe enum,
Grębosz podaje prosty program, który niestety u mnie nie działa. Co robię w nim źle? zakładałem że programy od Grębosza powinny działać ..

https://zapodaj.net/9b58bb29ad199.png.html

2

@dontpanic: zakładaj nowe wątki zamiast wrzucać wszystko do jednego. Przecież to już jest zupelnie inny temat!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1