Jak stworzyć dobrą stronę internetową, co jest na topie?

0

Cześć. Chciałbym stworzyć stronę internetową, lecz nie wiem za co się zabrać. Będzie to duży projekt, chcę wykorzystać to co jest teraz na topie. Nie mam kompletnie wiedzy co i jak, chciałbym do listopada tą stronę zrobić. Czym powinienem się zainteresować, czego się uczyć, od czego zacząć?

0

Html5.1, CSS3, ECMAscript 7, Voe.js, Node.js.

0

tylko wordpress

1

Chciałbym stworzyć stronę internetową, lecz nie wiem za co się zabrać. Będzie to duży projekt,

Taki protip - jak chcesz zrobić coś dużego, a nie wiesz, jak się zabrać, to najpierw staraj się zrobić kilka rzeczy małych, podejść do problemu z różnych stron. Określ, co ma mieć taka strona w dużym projekcie, np. jeśli w tym projekcie ma być np. możliwość wysyłania maila przez formularz kontaktowy, to zrób mikro-stronkę, która nie robi nic innego, jak tylko wysyła formularz kontaktowy... (ew. pogrzeb w gotowym CMS i spróbuj dodać formularz kontaktowy).

A potem będziesz miał już obcykane szczegóły techniczne i będziesz mógł stworzyć coś większego, bazując na tej wiedzy.

chcę wykorzystać to co jest teraz na topie

No to faktycznie tylko chyba Wordpress jest na topie, był i będzie jeszcze przez jakiś czas, jeśli chodzi o tego typu rzeczy dla osób, które chcą zrobić stronę, a nie wiedzą jak.

Ew. możesz pójść w robienie stronek od zera w HTML/CSS/JavaScript, ale jeśli nie miałeś z tym do czynienia nigdy (nie piszesz czy miałeś) to nauczenie się w kilka miesięcy do tego stopnia, żeby na tym zrobić duży projekt jest raczej mało realne (szczególnie, żeby doszła nauka dodatkowych bibliotek/frameworków).

0

Zaczniej sobie od kursów Mirosława Zelenta na yt HTML, CSS, JavaScript, PHP, MySQL bardzo łatwo wytłumaczone dla kompletnie zielonych. Oglądaj sobie te filmy na 1.5 szybkości, inaczej można usnąć :D Później prepracuj sobie kilka kursów dużo jest ich w internecie, możesz też jakiś książek na chomiku poszukać a jak już się w miare orientujesz to zaczynaj projekt z Stack Overflow, webówka jest łatwa spokojnie do sierpnia zdążysz.

0

Symfony4 API + React/Angular front.

0

Jakoś super doświadczenia z tym nie mam, ale uczę się programowania w Javie, więc może taka trochę odskocznia od tego i nauka HTML z CSS dobrze mi zrobi. I tak chciałbym to w przyszłości opanować, to może lepiej nie bawić się w Wordpressa?

Nie wiem jeszcze dokładnie co będzie na stronie prócz masy obrazków, opisów, filmów, zakładek. Nie zależy mi raczej na formularzach kontaktowych oraz opcji komentowania informacji, które będą przez innych ludzi.

0
Nadziany Kura napisał(a):

Jakoś super doświadczenia z tym nie mam, ale uczę się programowania w Javie, więc może taka trochę odskocznia od tego i nauka HTML z CSS dobrze mi zrobi. I tak chciałbym to w przyszłości opanować, to może lepiej nie bawić się w Wordpressa?

Nie wiem jeszcze dokładnie co będzie na stronie prócz masy obrazków, opisów, filmów, zakładek. Nie zależy mi raczej na formularzach kontaktowych oraz opcji komentowania informacji, które będą przez innych ludzi.

HTML i CSS to świetna zabawa, naprawdę łatwo jest się tego nauczyć wierz mi a jak już mniej wiecej wiesz co i jak to będziesz strony dla relasu pisał, ale w tych czasach jednak JS trzeba już znać jeśli chodzi o programowanie webowe, nauczanie sie baz danych jest dziecinnie proste, najwięcej czasu zajmuje właśnie JS i PHP ale zawsze możesz korzystać z gotowych skryptów JS, jest ich naprawdę sporo na licencji MIT trzeba tylko podpiać i gotowe.

0

Ruby on Rails

0

Ok, chyba wszystko wiem. Z racji, że od czegoś trzeba będzie zacząć czy coś takiego styknie?

https://www.udemy.com/the-web-developer-bootcamp/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1