Zapisywanie danych z pętli do tablicy

0

Siemka

float punkt3(float*t, int n, float sr, float odchyl) {
	
	float suma = 0;
	for (float*w = t; w < t + n; w++) {
		suma += *w;
	}
	sr = suma / n;

	
	for (float i = (sr - odchyl); i <= (sr + odchyl); i++) {
		cout << i << " ";
	}
	float *tabela;
	float c;
	tabela = new float[c];
	tabela[c] = i;
	
	

	return 0;
}

pętla for wypisuje liczby z przedziałów moje pytanie jest takie.. jak mam te wyniki ( liczby z przedziałów) zapisac w tablicy? bo na mój sposób kompilator chyba nie da się nabrać próbowałem na podstawie jakieś poradnika ale nie wyszło ktoś poratuje? podpowiedzią?

1

https://dsp.krzaq.cc/post/176/ucze-sie-cxx-kiedy-uzywac-new-i-delete/ Nie używaj new i delete, tutaj prawdopodobnie chcesz użyć std::vector

Do wektoda dodawaj wewnątrz pętli.

0
kq napisał(a):

https://dsp.krzaq.cc/post/176/ucze-sie-cxx-kiedy-uzywac-new-i-delete/ Nie używaj new i delete, tutaj prawdopodobnie chcesz użyć std::vector

Do wektoda dodawaj wewnątrz pętli.

pewnie było by prosciej ale musze to zrobic uzywajac new takie zalecenie od nauczyciela :P

0

No jak musisz to używaj. Ale przy okazji dnia nauczyciela możecie kupić mu kalendarz dla dowolnego roku po 2000, może się zorientuje że 1990 już minął.

Utwórz tablicę z góry i ustawiaj kolejne elementy w pętli.

0
for (int j=0, float i = (sr - odchyl); i <= (sr + odchyl); j++, i++) {
        tabela[j]=i; }
```

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1