Wysyłanie pierwszej strony na serwer

0

Cześć. z Pomocą dremweavera '17 poskładałem pierwsza stronę. Co dalej ? serwer xampp, tu już nie ogarniam. Dremvewer jest takim kombajnem że chyba programów zewnętrznych nie potrzeba Ktoś może krok po kroku co dale, jak to wysłać? , mam hosting www darmowy, pogubiłem się a nie mam kogo zapytać, wybaczcie

0

Ale dalej nie rozumiem gdzie chcesz tą stronę wysłać.
Jeśli na XAMPP'a, to wrzucasz do folderu C:\Users\twoja_nazwa\xampp\htdocs\folder_twojej_strony
Jeśli na hosting, to musisz użyć albo jakiegoś wbudowanego narzędzia na serwerze do komunikacji FTP, albo np. FileZilla. Podajesz adres FTP (lub adres strony) i ewentualnie hasło i masz dostęp do plików na serwerze. Jest o tym dużo poradników, https://pomoc.1and1.pl/hosting-c83/przestrzen-dyskowa-c94/ftp-c95/przesylanie-plikow-przez-ftp-przy-uzyciu-programu-filezilla-a414.html
Nie zapomnij że musisz ją nazwać index.html, aby serwer wiedział, że to strona startowa.
Ode mnie to wszystko :-)

0

Chce ją opublikować i tu się pogubiłem

0

Jeśli chcesz ją opublikować (czyli wrzucić na hosting) to rób tak jak napisałem. Pobierz FileZilla i zerknij sobie na ten link z poradnikiem.
Jest wiele tego typu rzeczy w necie, więc raczej dasz rade, a wrzucanie plików na hosting to nie jest wielka filozofia.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1