wysylanie na serwer

0

mam gre w kosci gdzie pokazywana jest ilosc zdobytych punktow w label i chcialabym aby te informacje o punktach zostały zapisane na serwerze tzn serwisie hostingowym np yoyo.pl w postaci pliku czyli na serwisie plik gracz1.txt a w nim ilosc puntkow z programu oraz zeby po wylaczeniu i wlaczeniu ponowym programu zostala pobrana z pliku gracz1.txt informacja o punktach zdobytych wczesniej
z tego co sie orientuje sa takie mozliwosci:
to cos w rodzaju np panel gracza w grze hmm thecrims.com
a) laczymy sie przez ftp z jakims serverem, i tam zapisujemy plik
b) laczymy sie z baza danych na jakims serverze i tam przekazujemy
dane z pliku
c) laczymy sie z jakims innym systemem (jakie API ? HTTP ? czy cos
jeszcze innego) i przekazujemy do niego dane

w przypadku gdyby sie ktos tego podjal jestem sklona zaplacic za ten program
kod gry w kosci oczywiscie udostepnie
i chodzi mi o najprostrze rozwiazanie

0

Wystarczy zrobic program-php. Wysyłac getem lub postem dane, i odbierajac dane HTTP.Get('twojserwer/gracz1.txt')

0

Najprościej by było użyć komponentu Indy FTP i wysyłać/odbierać ten plik z serwera.
Ponieważ to co napisał poprzednik po pierwsze wymaga serwera z obsługa PHP, a po drugie pobierając
plik poprzez HTTP za kazdym razem ubywa Ci limitu transferu o ile taki istnieje na danym serwerze.
Zresztą po co pisać dwa żródła jedno w php drugie w delphi skoro za jednym zamachem załatwisz swój problem.

0

Poszukaj w komendach INDY jest opcja wysylania pliku na FTP. I zrobic procedure, ktora zapisuje wszystkie dane do pliku a pod koniec sesji, albo po jakies akcji wysyla dany serwer na FTP. A w innym przypadku (np podczas uruchomienia) sciaga plik, i uaktualnia go, i znow wysyla.

0

juz mi dziala i mam zrobione

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1