Lokalizacja klasy chart

0

Słuchajcie, gdzie tak na prawdę znajduje się klasa Chart? Pytam dlatego, że gdy wpisałem "chart" w referencesource, to wyskoczyła mi ścieżka System.Web.UI.DataVisualization.Charting.Chart Natomiast jak przerzucam w vs2015comm kontrolkę chart na formę(winform), to na początku kodu zamiast wspomnianej przeze mnie ścieżki, jest inna - System.Data

To w końcu jak jest? Czy to są te same rzeczy? Czy klasa Chart w reference jest implementacją kontrolki z vs?

0
a_s_f napisał(a):

https://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/system.windows.forms.datavisualization.charting.chart(v=vs.110).aspx

No dobra, a mógłbyś/mogłabyś (oops) przekierować mnie jeszcze jakimś linkiem do źródła w reference? Tzn. chodzi po prostu o to, że gdy wpisuje tę ścieszkę w reference, to wyszukiwarka niczego mi nie znajduje, a przecież wpisuję słowo w słowo.

Wyszukiwarka widzi tylko chartarea i pare innych rzeczy. Dziwne. Tzn. wiem, że w sumie powinienem sobie już sam to znaleźć, ale tym bardziej dziwi mnie, że w reference są implementacje np. chartarea, a nie ma chart.

0

U mnie dllka jest w lokalizacji:
C:\Program Files (x86)\Reference Assemblies\Microsoft\Framework.NETFramework\v4.6\System.Windows.Forms.DataVisualization.dll

0

O to chodzi?
screenshot-20170805162408.png

dllki możesz sobie podlgądać przy użyciu darmowych aplikacji - np. JustDecompile, albo DotPeak

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1