Sekcja nagłówkowa html5

0

Mimo, że późno to pisać się chce...

Proszę powiedzcie mi dlaczego jak zagnieżdżam elementy nagłówkowe h1, h2 w elemencie div to wielkość elementów h1, h2 wyświetlanych na stronie jest taka sama ?

Czy tak ma być, gdyż poprzez css mam nadać wielkość nagłówków?

0

być może masz jakieś style dla div * albo po prostu dla div

0

zainstaluj firebuga dla firefoxa, czy wejdź w jakieś narzędzia dla programistów w przeglądarce i prześledź elementy na stronie ;)

0

Proszę powiedzcie mi dlaczego jak zagnieżdżam elementy nagłówkowe h1, h2 w elemencie div to wielkość elementów h1, h2 wyświetlanych na stronie jest taka sama ?

Mnie ciekawi raczej w jakim celu zagnieżdżasz elementy nagłówkowe?

1
LukeJL napisał(a):

Proszę powiedzcie mi dlaczego jak zagnieżdżam elementy nagłówkowe h1, h2 w elemencie div to wielkość elementów h1, h2 wyświetlanych na stronie jest taka sama ?

Mnie ciekawi raczej w jakim celu zagnieżdżasz elementy nagłówkowe?

Raczej niczym dziwnym jest robienie czegoś co chce autor czyli

<header>
    <h1>fgdgd</h1>
</header>
<div>
    <h2>fgdgd</h2>
</div>

itp

0

Ogólnie lecę dalej z tematem nauki, ale ten problem nie rozwiązałem... tylko zauważyłem taką zależność

To jest tylko przykładowy kod na potrzeby tego problemu:

<body> <section>

Nagłówek pierwszego poziomu

</section> <section>

Nagłówek 2 poziomu

</section> </body>

W tym wypadku element

przyjmuje wartość h2, daje zbadaj element i są skreślone rozmiary nagłówka h1 i dana jest wielkość nagłówka h2.</p>

Jeżeli zagnieżdżę całość jeszcze raz w element <section> to nagłówek h1 spadnie do poziomu h3 tzn. taką wielkość przyjmie, a w przeglądarce jak badam element skreślane są 2 poprzednie wartości i nadana jest wielkość nagłówka h3

Te cała zmiana wielkości nagłówka tyczy się tylko elementu

inne elementy

,

itd. zawsze pozostają bez zmian</p>

To jest tylko przykład kodu:

być może w te sposób nie można stosować elementu <section> ???

0

To daj tam normalnego diva i tyle

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1