Funkcja USORT dla wybranej litery

0

Witam wszystkich serdecznie,

Mam pytanie czy jest taka funkcja w funkcji usort aby po naciśnięciu buutona sortowało/wyświetlało mi tylko wszystko z tablicy rozpoczynające się na np. literę D?
Aktualnie mam takie sortowanie sortuje od A-Z albo od Z-A:


usort($caseList, function ($a, $b) {
                /* @var $a CMCase */
                $time1 = $a->{"typeTitle"};
                $time2 = $b->{"typeTitle"};
                return (strtolower($time1) > strtolower($time2)) ? -1 : 1;
            });

Czekam na wasze sugestie.

Pozdro!

0

Usort właśnie służy do tego co napisałeś. Takie jest jego podstawowe zastosowanie, więc Twoje pytanie brzmi trochę dziwnie. Tak jak ja kiedyś na ulicyy Emili Plater pytałam się gdzie jest ulica Emili Plater.

Zobacz sobie dokumentacje PHP odnośnie tej funkcji. Fragment dla Ciebie:

usort — Sortuje tablicę według wartości korzystając ze zdefiniowanej przez użytkownika funkcji porównującej
Przykładowy ko tam podany:

 void usort ( array &$tablica , callback $funkcja_porównująca )
0

Chyba chodzi Ci o array_filter.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1