Dodanie wiersza na początek tabeli w XPTable

0

Gdy dodaję nowy wiersz do tabelki XPTable, za każdym razem idzie on na koniec. Jak można ustawić, żeby nowy wiersz dodawało na początek tabelki? Przykład - zwykłe dodawanie odbywa się w ten sposób:

tableModel.Rows.Add(new Row());
tableModel.Rows[counter].Cells.Add(new Cell("my_data"));
tableModel.Rows[counter].Cells.Add(new Cell("my_data2"));

counter to licznik (od 0), który w innym miejscu w kodzie zwiększam. I gdy dodam pierwszy wiersz o indeksie 0, to counter podczas następnego dodawania musi mieć wartość 1, itd. dla kolejnych wierszy (wpisanie tam 0, czyli początku generuje błąd).

Pomyślałem o utworzeniu pustego wiersza i przeniesieniu wszystkich aktualnych o jedną pozycję do przodu, a następnie zapisaniu na pierwszej nowego wiersza - tu też problem, bo nie można (nie wiem jak?) przenosić wierszy za pomocą ich indeksów...

2

Luźny strzał: nie ma metody w stylu Insert?

1
Patryk27 napisał(a):

Luźny strzał: nie ma metody w stylu Insert?

Jest dokładnie jak piszesz. I identycznie jak w kontrolce DataGridView. Czyli zamiast metody Add, musisz wykorzystać metodę Insert, która jak mówi dokumentacja do kontrolki (poniżej) wymaga dwóch parametrów - indeksu oraz komórki do wpisania.

Parameters
index
The zero-based index at which the Cell should be inserted
cell
The Cell to insert

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1