Cannot resolve symbol String

0

Siemanko. Przy tworzeniu nowego projektu i wyborze Javy, 1.8 jest napisane czcionką czerwoną. Tak czy inaczej mogę utworzyć projekt bezproblemowo. Błąd pojawia się przy pierwszej linijce "public static void main(String[] args).
Czytalem już na internecie jakieś proste kroki ale żaden z nich nie działa. W zasadzie to tylko synchronizacji próbowałem.

0

Moment ...

  • bez klasy ?
  • bez importów ?
  • od tak nie z gruszki nie z pietruszki public static void main(String[] args)?
0

nie,nie. jasne, że z klasą.

public class comeback {

    public static void main(String args){

    }
}
0
Biały Szczur napisał(a):

... String args ...
Jesteś pewien?

0

w trakcie pisania postu uciąłem nawiasy kwadratowe ale to cały czas nic nie zmienia - w kompilatorze jest wpisane poprawnie:

public class test {

    public static void main(String[] args){

    }
}
0

Na oko nie masz zainstalowanego JDK albo jest nieskonfigurowane w IDE z którego korzystasz.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1