Wątek przeniesiony 2015-12-17 13:26 z Webmastering przez dzek69.

Timer czasu pracy (javascript)

0

Witam,

Potrzebuje zrobić timer który pokazuje ile czasu jestem zalogowany.

Znalazłem taki skrypt który pokazuje aktualną datę:

 
<script>
    function startTime() {
        var today = new Date();
        var h = today.getHours();
        var m = today.getMinutes();
        var s = today.getSeconds();
        m = checkTime(m);
        s = checkTime(s);
        document.getElementById('txt').innerHTML =
            h + ":" + m + ":" + s;
        var t = setTimeout(startTime, 500);
    }
    function checkTime(i) {
        if (i < 10) {i = "0" + i};  // add zero in front of numbers < 10
        return i;
    }
</script>

Jak go przerobić, żeby zaczynał liczyć czas np. od godziny 0900

Próbowałem zmodyfikować zmienne:

var h = today.getHours()-<?= $last_activity_h ?>;
        var m = today.getMinutes()-<?= $last_activity_i ?>;
        var s = today.getSeconds()-<?= $last_activity_s ?>;

Ale nie działa to poprawnie gdy czas z today.get jest większa od $last_activity.

Bardzo proszę o pomoc

0

Kod żywcem ściągnięty ze strony w3scholls

0

Jak go przerobić, żeby czas startował od konkretnej godziny?

0

A od której teraz startuje?

0

Teraz pokazuje aktualną godzinę HⓂ️s.

Załóżmy jest godzina 1400, użytkownik przyszedł do pracy na 0900 to chciałbym żeby zegar pokazywał: 400 i posuwał się do przodu zgodnie z zegarem.

1

Jak jest 14:00 to jakim cudem pracownik może cofnąć się w czasie i przyjść na 9:01? W dodatku chcesz żeby zegar cofnął się do godziny 4:59. Takich zaburzeń czasoprzestrzeni to nawet Chuck Norris wywołać nie potrafi.

1
  var startup=new Date().getTime();
  function startTime() 
    {
     var str=new Date(new Date().getTime()-startup).toUTCString();
     document.getElementById('txt').innerHTML=str.substring(str.length-12,str.length-4);
     setTimeout(startTime,500);
    }
0
Razem napisał(a):

Jak jest 14:00 to jakim cudem pracownik może cofnąć się w czasie i przyjść na 9:01? W dodatku chcesz żeby zegar cofnął się do godziny 4:59. Takich zaburzeń czasoprzestrzeni to nawet Chuck Norris wywołać nie potrafi.

Jesteś ograniczony umysłowo?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1