Wątek przeniesiony 2015-10-09 08:31 z Webmastering przez dzek69.

Wyświetlanie useragenta ikon systemów i przeglądarek.

0

Witam napisałem taka prostą stronę do pokazywania useragenta, jednak chciałbym jeszcze dodać możliwość wyświetlania ikon przeglądarek i systemów i nie wiem jak się za to dalej zabrać.

 <!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<div id="demo"></div>

<script>
var txt = "";
txt += "<p>Browser CodeName: " + navigator.appCodeName + "</p>";
txt += "<p>Browser Name: " + navigator.appName + "</p>";
txt += "<p>Browser Version: " + navigator.appVersion + "</p>";
txt += "<p>Cookies Enabled: " + navigator.cookieEnabled + "</p>";
txt += "<p>Browser Language: " + navigator.language + "</p>";
txt += "<p>Browser Online: " + navigator.onLine + "</p>";
txt += "<p>Platform: " + navigator.platform + "</p>";
txt += "<p>User-agent header: " + navigator.userAgent + "</p>";

document.getElementById("demo").innerHTML = txt;
</script>

</body>
</html>

To jest wycinek kodu odpowiedzialny za useragenta.

0

A wiesz jak działa if?

2

Nic nie napisałeś i to nie jest żaden "fragment". To skopiowany 1:1 przykład stąd: http://www.w3schools.com/jsref/tryit.asp?filename=tryjsref_nav_all

NICZEGO SIĘ NIE NAUCZYSZ kopiując gotowce i licząc na to, że ktoś Ci poprawi. Wbij sobie "kurs javascript" i ucz się rzeczy, z ZEROWĄ wiedzą, jak głupiego ifa zrobić nawet nie bierz się za analizę przykładów.

0

Większość ludzi kopiuje i przerabia po swojemu, to myślałem że i ja mogę. Zapytałem tylko o drobną radę, ponieważ ikony systemowe, przeglądarek już mam przygotowane, chodziło mi o coś takiego jak na stronie: http://myip.ms

0

Dzięki Tumeg działa, zastąpiłem adres myip.ms folderem z ikonami oraz dodałem ifa.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1