Czy można obsłużyć wyjątek i go wyrzucić?

0

Mam szybkie pytanie, potrzebuje odpowiedzi. Czy można w środku metody obsłużyć wyjątek i wyrzucić(throws Exception) go tak aby drugi raz w miejscu wywołania metody też trzeba było go obsłużyć?

0

Podaj język programowania (najlepiej w tagu).

0

A język jak rozumiem nie istotny? Anyway, można. Ale jest to raczej dziwny pomysł.

0

Java. Potrzebuje do aplikacji na androida. Chcę obsłużyć wyjątki w jednej klasie, tak aby były w Logcat'ie wypisywane, a w poszczególnych Activities wypisywane w Toast'ie.

2

Można. Bez odbioru

0
Policjant napisał(a):

Java. Potrzebuje do aplikacji na androida. Chcę obsłużyć wyjątki w jednej klasie, tak aby były w Logcat'ie wypisywane, a w poszczególnych Activities wypisywane w Toast'ie.

catch (IOException|SQLException ex) {
    logger.log(ex);
    throw ex;
}

https://docs.oracle.com/javase/7/docs/technotes/guides/language/catch-multiple.html
http://www.linuxtopia.org/online_books/programming_books/thinking_in_java/TIJ311_008.htm

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1