serviceWorker - czy mogę go wyrzucić z aplikacji stworzonej w react.js?

0

Po utowrzeniu aplikacji reactowej za pomocą narzędzia create-react-app tworzony jest plik serviceWorker.js, który wywoływany jest w pliku index.js:

import React from 'react';
import ReactDOM from 'react-dom';
import './index.css';
import App from './App';
import * as serviceWorker from './serviceWorker';

ReactDOM.render(
  <React.StrictMode>
    <App />
  </React.StrictMode>,
  document.getElementById('root')
);

// If you want your app to work offline and load faster, you can change
// unregister() to register() below. Note this comes with some pitfalls.
// Learn more about service workers: https://bit.ly/CRA-PWA
serviceWorker.unregister();

Czy wywołanie te i całego serviceWorkera mogę wyrzucić czy może mi być do czegoś przydatny? Aplikacja działa poprawnie po jego usunięciu.

1

ServiceWorker to biblioteka do uruchamiania podprogramów "tak jakby w tle". Taka niby wielozadaniowość.
Skoro aplikacja działa bez tego to zapewne możesz to wywalić. Raczej nikt nie odpowie Ci na pytanie czy będzie Ci to do czegoś przydatne bo nie napisałeś co chcesz finalnie zrobić.
Jeśli już zakończyłeś aplikację to wywal.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1