Tworzenie obiektu uzupełniając go w dane z pliku

0

Witam.
Mam program na zajęcia z programowania obiektowego C++. Jest to baza danych zawodników. W której każda klasa to rodzaj zawodnika np klasa napastnik itd. Stworzyłem już konstruktory, które tworzą puste poszczególne obiekty. Chciałbym aby z odpowiednio stworzonego pliku mój program uzupełniał pusty obiekt(atrybutami o wartościach domyślnych). Potrzebuje funkcji która wykona dana operacje. Oto przykładowa linijka w pliku.

1.Robert,Lewandowski,Polska,28,7,5,9,10

kolejno:

  • 1. to informacja jaki to będzie zawodnik czyli w tym wypadku 1. to napastnik
  • Robert - imię
  • Lewandowski - nazwisko
  • Polska - kraj
  • 28 - wiek
  • 7 - strzaly
  • 5 - sila
  • 9 - szybkosc
    Mam nadzieje że jasno opisałem swój problem.
    Pozdrawiam
0

Forum jest od pomocy ostatecznej, a Ty wystarczy że wpiszesz "c++ explode" w Google!

Btw, od wczytywania powinna być osobna klasa, bo inaczej naruszysz zasadę jednej odpowiedzialności.

0

Potrzebuje funkcji która wykona dana operacje

a prosze Cie bardzo

std::vector<FootballPlayer> funkcjaNaStudia()
{
  return ListOfFootballPlayer();
}

jest funkcja? Jest.
Robi zalozenia? Ano u mnie robi

A teraz tak. Jezeli chcesz pomocy, nie ma problemu. Ktos sie znajdzie by Ci pomoc. Ale pamietaj
pomoc != odwalanie_za_ciebie_roboty

takze pokaz co sam napisales i powiedz nam z czym masz problem

0
arkadio95 napisał(a):

Witam.
Mam program na zajęcia z programowania obiektowego C++.
Pozdrawiam

Na jakim kierunku jesteś?
Bo jeśli na informatyce i nie umiesz znaleźć jak wczytywać z pliku w CPP to kiepsko wróżę przyszłość twą...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1