ConnectionString pobrany z pliku nie działa.

0

Cześć !

Mam problem z połączeniem gdy pobieram connectionString z pliku. Przepisany ręcznie działa bez problemu. Robię to tak:

 

connection_string = System.IO.File.ReadAllText(@"E:\ConnectionString\connection.txt");

[...]

var constr = connection_string;

            using (baza db = new baza(constr))
            {
               
                var name = from i in db.devices select i.name;
        
               [...] 
            }
0

A czemu tak kombinujesz zamiast trzymać connection string w app.config?

0

Dlatego, że ip może zostać zmienione i wtedy musiałbym zmienić to w programie.
Chyba, że jest sposób aby z pozycji programy zmienić ip w "app.config"?

0

A sprawdzales debugiem co masz w zmiennej connection_string?

0

Zaraz, zaraz.
Po co tam podajesz IP? Masz bazę lokalnie czy na zew. serwerze? Jak to drugie, to czemu ten serwer ma zmienne IP? I czemu nie możesz w DNSów skonfigurować sobie na tym serwerze i podawać nazwę domeny?

0

Serwer jest w sieci firmowej i klient wymaga aby w razie jakichkolwiek zmian mógł bez problemu zmienić IP w connecionString i odpalić program.

0
adam_c napisał(a):

Dlatego, że ip może zostać zmienione i wtedy musiałbym zmienić to w programie.
Chyba, że jest sposób aby z pozycji programy zmienić ip w "app.config"?

A czemu nie?

Minuta z Google: http://yizeng.me/2013/08/31/update-appsettings-and-custom-configuration-sections-in-appconfig-at-runtime/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1