Wątek przeniesiony 2015-03-27 20:07 z Java przez bogdans.

Kopiowanie zawartości textField

0

Witam, chciałbym skopiować wartość textField do textArea. Chciałbym aby po kliknięciu tekst z textField był przepisany do textArea.

próbowałem tak:

String tresc =  nazwa_textField.getText();

lecz nie przypisuje mi wartosci z textField do zmiennej.

wyświetlanie w textArea:

textArea.setText(tresc);

Proszę o podpowiedź.

0

Kod, który podałeś jest poprawny. Błąd tkwi w czymś innym: niezadeklarowane zmienne, niewidoczne zmienne,...

0

a zna ktoś inny sposób żeby to zrobić ?

dodam, że podczas kiedy piszę String tresc = nazwa_textField. nie pokazuje mi funkcji getText() ktoś wie dlaczego jej nie ma ?

0

Pokaż cały kod.

0

Może dlatego, że nie napisałeś gdzieś wyżej TextField nazwa_textField = new TextField();? No chyba, ze korzystasz z jakiegoś środowiska, które nie obsługuje podpowiedzi :P

0
   TextField tresc = new TextField("Treść wiadomości");
        TextArea wyswietl = new TextArea();
        
       Button wyslij = new Button();
       
       String txt = tresc.getText();
       
       wyswietl.setText(txt);

dodam że robie to w Vaadin

0

W tym kodzie są inne nazwy zmiennych niż w pierwszym poście. Jakie naprawdę są nazwy?
Poza tym, to nie jest cały kod. Nie można się zorientować czy w metodzie actionPerformed przycisku wyslij zmienne tresc i wyslij są widoczne.

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0