Jak pozbyc się nadmiaru spacji?

0

Jak pozbyć się admiaru spacji np z takiego tekstu ?

"Ala ma      kota

    kot ma         Ale"

na taki teskt

"Ala ma kota kot ma Ale"

dodanie znaczników <code class="java"> - @furious programming

0

Potnij na wyrazy i posklejaj rozdzielając spacjami.

1

.replaceAll("\\s+", " ")

0

Możesz mi powiedziać jak mogę to zrobić?

.replaceAll("\\s+", " ")

zrobiłem już wcześniej ale zostaje mi ta długa przerwa miedzy wierszami

dodanie znacznika <code class="java"> - @furious programming

0

faktycznie nie do końca podałem dobry przykład
Poprawiony:

"  ala aka aka       aka aka  . 


  kot kot kot kot kot 
 cos so s   sos ooooo    oo"

dodanie znacznika <code class="java"> - @furious programming

0

Gadasz bzdury. Nie ma takiej sytuacji kiedy to nie zadziała, a jeśli jest to pokaż mi na IDEOne taki wynik.
\\s łyka wszystkie białe znaki -> spacje, tabulacje, newline, carrige return
\\s+ oznacza że łykamy zachałnnie wszystkie następujące w jednym ciągu białe znaki
replace zamienia je na jedną spację.
Ergo nie ma takiej mozliwości żeby to nie działało, chyba że w tym stringu masz coś czego nie łyka \\s, ale wtedy nijak sie ma to do pytania które postawiłeś w temacie...

0
String newText = text.replaceAll("\\s+", " ").replaceAll(" ,", ",").replaceAll(" \\.", "\\.");

Enter text:

"  ala aka aka       aka aka  . 


  kot kot kot kot kot 
 cos so s   sos ooooo    oo

co mi wypluwa

" ala aka aka aka aka. 


 kot kot kot kot kot 
 cos so s sos ooooo oo

dodanie znaczników <code class="java"> - @furious programming

0

Link do IDEOne proszę.

0

@AZZA - wstawiaj kod i treść wyjścia w znaczniki kolorujące składnię! Jeśli nie wiesz jak się to robi, to zobacz do tego artykułu: Formatowanie treści postów na forum

0

No WTF? Ale ty to CZYTASZ PO LINII i wypisujesz wyniki po linii. Sklej to w jednego stringa.

0

Ty robisz co innego niż proponuje @Shalom, Ty usuwasz spacje z poszczególnych wierszy i każdy "skrócony" wiersz wyświetlasz.

0

jak skleić to jednego string?

0
String allTogether = "";
	try {
while ((text = inputText.readLine()) != null) {
    allTogether+=text;
}
0

Dziękuje za pomoc

0
bogdans napisał(a):
String allTogether = "";
	try {
while ((text = inputText.readLine()) != null) {
    allTogether+=text;
}

Mam teraz taki wynik:
“ ala aka aka aka aka .
“ ala aka aka aka aka .
“ ala aka aka aka aka .
“ ala aka aka aka aka . kot kot kot kot kot
“ ala aka aka aka aka . kot kot kot kot kot cos so s sos ooooo oo

0

Kod.

1

Ten kod to jedno wielkie WTF.

0

Pokazałem sam sam problem gdzie mi się powiela nie zatopiłem całej pętli tym newText += text. Chodzi mi że się powiela

0

Po co wewnątrz pętli umieściłeś wiersz

System.out.println(newText);
0

dziekuje

0 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 0