Export z Eclipse i brak dźwięku

2015-02-06 21:51

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

Witam
Mam problem podczas exportowania projektu do pliku wykonalnego jar.
Gdy odpalam program w Eclipse dźwięk działa, niestety gdy odpalę go z pliku wykonalnego
nic nie słychać.
Wie może ktoś w czym tkwi problem ?

Pozostało 580 znaków

2015-02-06 22:03
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

Masz źle ustawione ściezki zapewne. Używasz ścieżek względem klasy w jarze? ;]


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2015-02-06 22:04
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

W ścieżkach do plików. Jak uruchamiasz program w Eclipse, to folderem bieżącym jest folder projektu, a jak uruchamiasz jara, to folder z jarem.


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 18:55

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

czyli w folderze w którym znajduje się jar mam wrzucić pliki z muzyką tak ?

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 18:59
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Sprawdź :P
W jakim folderze są pliki muzyczne w Eclipsie?


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell
edytowany 1x, ostatnio: bogdans, 2015-02-07 19:00

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 19:00

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

nie działa :P

w kodzie mam wprowadzony taki adres

ap = new AudioPlayer("/music/musicBackground.wav"); 
edytowany 1x, ostatnio: ice25, 2015-02-07 19:01

Pozostało 580 znaków

2015-02-07 19:40
Moderator

Rejestracja: 16 lat temu

Ostatnio: 1 minuta temu

0

No ale skąd chcesz brać te dźwięki? Chcesz żeby użytkownik miał obok jara folder z dźwiękami? Chcesz wpakować dźwięki do jara?


Masz problem? Pisz na forum, nie do mnie. Nie masz problemów? Kup komputer...

Pozostało 580 znaków

2015-02-08 10:21

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

tak. gdy odpalam program z eclipse to folder z muzyka znajduje sie w folderze music znajdujacy sie w folderze z projektem.

Pozostało 580 znaków

2015-02-08 12:39
Moderator

Rejestracja: 12 lat temu

Ostatnio: 2 miesiące temu

0

Analogicznie, w folderze z jarem utwórz podfolder music, a w nim umieść pliki muzyczne.


To smutne, że głupcy są tak pewni siebie, a ludzie mądrzy - tak pełni wątpliwości. Bertrand Russell

Pozostało 580 znaków

2015-02-08 14:06

Rejestracja: 7 lat temu

Ostatnio: 15 godzin temu

0

niestety nie pomogło

Pozostało 580 znaków

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0